Turistik Restorana Tilki Sürprizi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, açlıktan ölmek üzere olan yavru tilki, bir restorana sığındı. Sevimli hareketleriyle restoran personeli ve turistlerin sevgisini kazanan yavru tilki, süt ve tavuk etiyle beslenerek açlıktan ölmekten son anda...

Turistik Restorana Tilki Sürprizi
banner98
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, açlıktan ölmek üzere olan yavru tilki, bir restorana sığındı. Sevimli hareketleriyle restoran personeli ve turistlerin sevgisini kazanan yavru tilki, süt ve tavuk etiyle beslenerek açlıktan ölmekten son anda kurtarıldı.
Olay, ilçeye bağlı Armutalan Mahallesi Adnan Menderes Caddesi 94. Sokak üzerinde meydana geldi. Newyork isimli restoran çalışanları sabah saatlerinde komşuların uyarısıyla bahçede açlıktan yarı baygın halde yatan yavru bir tilki görüp restorana getirdi. İşletme sahibi Murat Karademir’in (48) İsveçli eşi Minna Karademir (38), açlıktan baygın düşen yavru tilkiyi restoranın üstündeki evine götürerek süt ve tavukla besledi. Bir müddet sonra kendine gelip gözlerini açan yavru tilki etrafa şaşkın ve sevimli gözlerle bakmaya başladı. Evin küçük çocukları tarafından çok sevilen tilkiye "Foxsy" ismi verildi. Restorana indirilen Foxsy, restoranda bulunan yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu.
Restoran işletmecisi Murat Karademir, "Komşularımızdan bahçemizde bir tilki olduğunu öğrendik. Yanına gittiğimizde açlıktan bitkin durumdaydı. Eşim hayvanlara karşı çok duyarlı olduğundan hemen eve götürüp süt ve tavukla besledi. Yarına kadar burada misafirimiz olacak. Sabah Milli Park görevlilerine teslim edeceğiz" diye konuştu.
Uzun süre yiyecek bulamadığından zayıf düşen yavru tilki, yarın Muğla Milli Parklar Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak bir müddet bakıldıktan sonra doğaya bırakılacak.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0