banner102

Tofaş Genel Başkanı’ndan ‘kış Lastiği’ Uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, “Kış lastiği sürücünün cebindeki parayı almak değil, aracına taktığı lastikle aracı yola daha çok bağlamaktır” dedi.Türkiye Esnaf ve Sanatkarları...

Tofaş Genel Başkanı’ndan ‘kış Lastiği’ Uyarısı
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, “Kış lastiği sürücünün cebindeki parayı almak değil, aracına taktığı lastikle aracı yola daha çok bağlamaktır” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) son seçimlerinde genel başkanvekilliği görevine getirilen TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun’da basın mensupları ile bir araya geldi. Sevgi Kafe’de düzenlenen kahvaltıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Apaydın, “Yaklaşık 22 bin kilometre duble yollara vardı. Eskiden araçlar kafa kafaya çarpışıyordu. Bugün otobanlarımız ve bölünmüş yollarımız var. Şimdi araçlar hızdan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybederek ya önündeki araca ya da bariyerlere çarpıyor. Belki buralarda fazla yok ama yollarda görüyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü sürekli bariyer değişmekle meşgul. Ama esas olan hız kurallarına riayet etmektir. Yargıtay insan lehine ve şoför lehine karar verir. Doğrudur ama bizim yasaya uymak zorunluluğumuz var” diye konuştu.
“ŞOFÖR KUSUR ORANI YÜZDE 90’LARIN ÜZERİNDE”
Yurt dışı ülkelerinde trafik yoğunluğunun daha fazla olduğunu ancak kurallara uyulduğu için daha az kaza meydana geldiğini ve kış lastiklerinin alımının şimdiden yapılması gerektiğini söyleyen Apaydın, “Yurt dışında da trafik konusunda kurallar bizden farklı değil. Farklı olan sadece sürücülerin burada riayet etmemesi, orada riayet etmesidir. Arada fak yoktur. Yollarımız, araçlarımız aynıdır. Orada aynı şerit içerisinde raylı sistem ve motosikletler var. Herkes o hattın içerisinde ama kaza olmuyor. Bizde kazalar kural ihlalinden kaynaklanıyor. Türkiye’de kazalarda şoför kusur oranları yüzde 90’ların üzerindedir. Şimdi 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiğini mecbur koyuyoruz. Kış lastiği sürücünün cebindeki parayı almak değil, aracına taktığı lastikle aracı yola daha çok bağlamaktır. Bazı bölgelerimizde kar ve buzlanma var. Onun için şoförlerimiz 1 Aralık tarihini beklemeden kış lastiğini alsın ve izdihama neden olmasın” ifadelerini kullandı.
“ESNAF AVM’DEN YER KİRALAYAMAZ”
Perakende yasasının çıkmasını umduğunu ve TESK Genel Başkanvekili olmasının kendisini onurlandırdığını söyleyen Apaydın, “Perakende yasası umuyorum ileriki günlerde çıkacak. Bu, AVM’ler içerisinde esnafa verilecek yer bana göre bir lükstür. Esnaf ufak sermayesiyle beraber o AVM’nin içerisindeki yeri kiralayamaz. Çünkü kiralama sistemi euro ve dolar bazlıdır ve yüksek değerlerdedir. Globalleşen Türkiye’de ve ekonomide büyük mağazalar küçük mağazaları yutuyor. Ama biz esnaf ve sanatkarlar boğaz tokluğuna da olsa devam edeceğiz. Görevimiz ağır. İlk defa Karadeniz’de TŞOF Genel Başkanı ve TESK Genel Başkanvekili olmak beni onurlandırmıştır” şeklinde konuştu.
Kahvaltıya Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri de katıldı.
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0