Tkhk Başkanı Uzman Dr. Zafer Çukurova Batman’da Hastaneleri Gezdi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı (TKHK) Uzman Dr. Zafer Çukurova, şehrin hastane hizmetleriyle ilgili çalışmaları yerinde değerlendirmek için Batman’a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.TKHK Başkanı Zafer Çukurova, ilk olarak Batman...

Tkhk Başkanı Uzman Dr. Zafer Çukurova Batman’da Hastaneleri Gezdi
banner98
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı (TKHK) Uzman Dr. Zafer Çukurova, şehrin hastane hizmetleriyle ilgili çalışmaları yerinde değerlendirmek için Batman’a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.
TKHK Başkanı Zafer Çukurova, ilk olarak Batman Bölge Devlet Hastanesi acil servisinde incelemelerde bulundu. Çukurova, işleyiş hakkında izlenimlerini paylaşırken hastaneden hizmet alan vatandaşlarla da yakından ilgilendi.

20 YATAKLI ERİŞKİN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Batman Valisi Azmi Çelik ile birlikte Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yapımı tamamlanan 20 yataklı 3. basamak yoğun bakım servisinin açılışını da yapan Çukurova, yoğun bakımları ve hastanenin diğer servislerini gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bölge Devlet Hastanesi’nde palyatif bakım merkezinin açılışını da yapan Çukurova, hastanenin kan merkezini gezerken kan bağışında da bulundu. İhtiyaç durumunda bir ünite kanın ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Çukurova, anne misafirhanesini de gezip değerlendirmelerde bulundu.

HASTANE HİZMETLERİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK ÇÖZÜMLER ORTAYA KONULDU

Dr. Zafer Çukurova’nın başkanlığında özel bir toplantı salonunda, TKHK Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yusuf Kara ile Tıbbı Cihaz ve Tıbbı Hizmet Alımları Planlama Daire Başkanı Umut Doğan, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, genel sekreterlik hizmet başkanları, hastane yöneticileri ve başhekimler, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Vechettin Acar’la sağlık personellerinden oluşan grup ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Genel Sekreter Pamukçu bir sunum yaparak, ildeki sağlık hizmetlerinin işleyişini anlattı. Karşılıklı fikir alışverişi çerçevesinde geçen toplantıda mevcut hastanelerin genel durumu ve ildeki sağlık yatırımları görüşüldü. Batman’daki tüm kamu hastaneleri tek tek masaya yatırıldı. Nüfusun yapısı, talep edilen ve sunulan sağlık hizmetlerinin oranları, beklentiler gibi birçok alanda değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda hastane hizmetlerinin daha da arttırılmasına yönelik çözümler ortaya konuldu. Çukurova, sunulan hizmetlerde Batman’ın beklentilerine yönelik düzenlemelere açık olduklarını belirtti. Toplantının verimli geçtiğini belirten Genel Sekreter Pamukçu, hedeflenen çalışmaların hasta ve sağlık çalışanlarının memnuniyetinin daha çok arttırılacağı yönde olacağını söyledi. Toplantının ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini de ziyaret eden Çukurova, acil servis ile 34 kuvözlü yeni doğanı ve sterilizasyon ünitesini gezdi. TKHK Başkanı Uzman Dr. Zafer Çukurova, Batman ilinde yapılan bu güzel hizmetlerle ilgili memnuniyetini dile getirerek ziyaretini tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0