banner102

Taner Yıldız’dan “petrol Fiyatları“ Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akaryakıt fiyatlarına ilişin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin petrolü döviz ile alıp Türk Lirası ile sattığını belirtti.Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Amasya’da valiliğe...

Taner Yıldız’dan “petrol Fiyatları“ Açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akaryakıt fiyatlarına ilişin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin petrolü döviz ile alıp Türk Lirası ile sattığını belirtti.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Amasya’da valiliğe yaptığı ziyarette CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın akaryakıt fiyatlarına ilişkin TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesine değinen Taner Yıldız, “Soru önergesi veren muhalefetin milletvekili arkadaşımızın önemli bir şey atladığını görüyoruz. Ham petrol fiyatı 101, 102 dolarlara düşerken döviz fiyatları da en yüksek noktalardan birine geldi. 2,18’ler, 2,19’lar civarında paritesi. Belki arkadaşlarımız TL ile alıp TL ile sattığımızı düşünüyor olabilirler. Doğru olan, dövizle alıp TL ile sattığımızdır. O yüzden bizim için o sepet önemli. Döviz ve petrol sepeti önemli. Türkiye’ye olan maliyeti bundan sonra çıkıyor. Ama şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki otomatik fiyatlama mekanizmasıyla petrol ve ürünleriyle alakalı bütün mamuller bu mekanizmayla fiyatlanıyor. İster 3 kuruş düşer. İster 5 kuruş çıkar. Ama her birisi 3 günlük değerlendirmelerle ve Akdeniz piyasasında oluşan Cenova’daki ham petrol fiyatlarıyla beraber oluşan son fiyatlar. Şimdi Avrupa’da dövizle alıp dövizle satıyorlar. Ama biz Türkiye’de dövizle alıp TL ile satıyoruz. O yüzden bize yalnızca ham petrolün fiyatını değil aynı zamanda döviz fiyatının, paritenin de ne olduğunu söylemek durumdalar. Zannediyorum böyle önemli bir noktaya muhalefetten milletvekili arkadaşımız atlamış durumdalar” açıklamasında bulundu.
ÇÖZÜM SÜRECÜ
Çözüm sürecine yönelik provokasyonlara değinen Yıldız, “Bizim PKK karşısındaki duruşumuz hiçbir zaman değişmez, değişmedi” diye konuşurken, son günlerde partinin geleceğine yönelik tartışma iddialarına ilişkin, “Bizim böyle bir ayrılık var mıdır? Acaba birisi yan mı bakmıştır. Düz mü bakmıştır diye beklenti içine kamuoyu lütfen girmesin. Bundan herhangi bir sonuç alamazlar. Biz Türkiye’yi benlerimizi küçülterek büyüttük. Enelerimizi, egolarımızı küçülterek büyüttük. Bizlerin şahısları önemli değil, Bizlerin ortaya koyduğu ‘biz’ kültürü, birlik ve beraberlik kültürü önemli” diye konuştu.
Yeni oluşacak kabineye ilişkin değerlendirmede yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Bulunduğumuz makamların geçici olduğunu sayın Başbakanımız birçok defalardır söyledi. Bakanlık, milletvekilliği, belediye başkanlığı, il başkanlığı. Bunların her birisinin bir şekilde yenilenmesi bizden sonraki gelecek arkadaşlarımıza son derece genç, dinamik, birikimli, iyi yetişmiş arkadaşlarımıza bu görevleri tabi ki zamanı geldiğinde vereceğiz. Bizim makamlara katacağımız şeylerin olduğunu hep beraber biliyoruz. 12 yıldan bu yana bir AK Parti kültüründen bahsediyoruz. Şükürler olsun ne ben ne de diğer arkadaşlarım koltuklarıyla, masa ve sandalyeleriyle alakalı herhangi bir kaygı içerisinde bulunmamaktalar. Türkiye’nin büyümesi, Türkiye’nin geleceği, Yeni Başbakanımızla beraber yeni kurulacak hükümetle beraber mutlaka daha da iyi olacak. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye’yi inşallah bırakacağız, şahıslar fani ama dava bakidir. Bu şekliyle bütün arkadaşlarımın da baktığına emin oluyorum ve bunu da hep beraber görüyorum” şeklinde konuştu.
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile bir süre görüşen Bakan Yıldız, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte AK Parti il binasını ziyaret etti.
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0