Süryaniler Paskalya Bayramını Kutladı

Hz. İsa’nın göğe yükselişi olarak kabul edilen Paskalya Bayramı, Diyarbakır’da tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde kutlandı.Ayine, çok sayıda Süryani vatandaşın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Ayin sonrasında...

Süryaniler Paskalya Bayramını Kutladı
banner98
Hz. İsa’nın göğe yükselişi olarak kabul edilen Paskalya Bayramı, Diyarbakır’da tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde kutlandı.
Ayine, çok sayıda Süryani vatandaşın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Ayin sonrasında açıklamalarda bulunan İşkence ve Şiddet Mağdurları İçin Sosyal Hizmet, Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği (Sohram-Der) Başkanı Mim Yavuz Binbay, Paskalya’nın Allah’ı tanıyan herkesin kutlaması gereken bir bayram olması gerektiğini belirterek, camilerde, kiliselerde ve sinagoglarda kutlanmasını arzu ettiklerini ifade etti.
Diyarbakır’daki Süryaniler, Hz. İsa’nın göğe yükselişi olarak kabul edilen Paskalya Bayramı’nı, tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde kutladı. Sabah saatlerinde başlayan ayini, Süryani vatandaşların yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izledi. Kilise papazı Yusuf Akbulut’un yönettiği ayin, ilahi ve duaların okunmasıyla sona erdi. Ayinin ardından vatandaşlar, birbirleriyle bayramlaştı.
Ayini izleyen Sohram-Der Başkanı Mim Yavuz Binbay, Paskalya’nın insanlığın Allah’ı tanıdığından beri var olduğunu belirterek, “Paskalya, yaradılışın ve yeniden varoluşun, yaşamın sembolü olan bir bayramdır. Bu bayramı Hristiyan kardeşlerimiz İsa’nın dirilmesiyle yeniden sembolleştirmiş ve günümüze kadar taşımıştır. Yani Hristiyan kardeşlerimizin bir geleneği günümüzün mirasçısı ve taşıyıcısı olmuştur. Aslında bu bayram Allah’ı tanıyan herkesin bayramı olmalıdır. Fakat neden diğer dinler tarafından kutlanmadığını anlamış değilim. Dilerim bu bayram bir gün Allah’a inanan herkes tarafından kutlanan bir bayram olur. Ve Paskalya bayramının bu sembol çerçevesinde insanlığı barışa ve huzura yeniden kavuşturmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0