Srebrenitsa Anneleri Bayrampaşa’daki “şehitlik Anıtı”nı Ziyaret Etti

Boşnaklara uygulanan soykırımın mağduru olan annelerin oluşturduğu “Srebrenitsa Anneleri”, soykırım sonrası hayatını kaybedenlerin anısına Bayrampaşa’da yaptırılan “Şehitlik Anıtı”nı ziyaret etti.Bayrampaşa Belediyesi, 1995...

Srebrenitsa Anneleri Bayrampaşa’daki “şehitlik Anıtı”nı Ziyaret Etti
banner98
Boşnaklara uygulanan soykırımın mağduru olan annelerin oluşturduğu “Srebrenitsa Anneleri”, soykırım sonrası hayatını kaybedenlerin anısına Bayrampaşa’da yaptırılan “Şehitlik Anıtı”nı ziyaret etti.
Bayrampaşa Belediyesi, 1995 yılında Srebrenitsa Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin annenlerini 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bir araya getirdi. Ada Park’ta verilen yemek sonrası Sirebrenitsa Anneleri, "Türk-Bosna-Arnavutluk Şehitleri Anıtı"nı ziyaret etti.
“SREBRENİTSA’NIN ACISI BİZİM ACIMIZ, IZDIRABI BİZİM IZDIRABIMIZDIR”
Srebrenitsa Katliamı’nın unutulmasının mümkün olmadığını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Biz Srebrenitsa annelerimizi Bayrampaşa’ya, Türkiye’ye davet ediyoruz. Çünkü onların acısı bizim acımız, ızdırabı bizim ızdırabımız. Onların gördüğü bu katliamdan dolayı, bizlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak onlarla ağladık, onlarla birlikte güldük. Biz burada Bayrampaşa’da bu güzel mekanda, Srebrenitsa katliamında katledilen Müslüman Boşnak kardeşlerimizi anmak üzere üçlü bir anıt altında bulunmaktayız” dedi.
Anıtı yeni yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Aydıner, “Çocukları, hanımları, gelinleri, eşleri ve onun dışında bütün akrabaları katledilmiş bir topluluk bugün burada. Bu acıyı da onlarla beraber paylaşmak üzere kendileri ile birlikte bir öğlen yemeğinde bulunduk” ifadelerini kullandı.
İZZET ALİYE BEGOVİÇ’İN ADI İMAM HATİP LİSESİNDE
Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı olan İzzet Aliye Begoviç’in adının yaşatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Aydıner, Bayrampaşa’da yeni yapılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne İzzet Aliye Begoviç’in adının verileceğini duyurdu.
“RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRKİYE’NİN BAŞINA GELDİĞİ ZAMAN RAHATLADIK”
Üçlü şehitlik, Türk-Bosna-Arnavutluk Şehitleri anıtını önünde açıklama yapan, Srebrenitsa Anneleri Dernek Başkanı Munira Subasic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Subasic, “Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin başına geldiği zaman rahatladık, Türkiye’nin ilgisini hissettik üzerimizde. Ayrıca anıtın burada yapılması; şehitlerimizin unutulmaması için çok önemli” dedi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0