banner101

Somalı Gençler, Liseli Mizgin’i Hayallerinden Eden Kaza Yerinde Eylem Yaptı

Manisa’nın Soma ilçesinde 7 Mart tarihinde Şoförler Odası yanında meydana gelen trafik kazasında TIR’ın altında kalarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne iki bacağını birden kaybetmiş olarak uyanan 16 yaşındaki Mizgin Çaça için Somalı...

Somalı Gençler, Liseli Mizgin’i Hayallerinden Eden Kaza Yerinde Eylem Yaptı
Manisa’nın Soma ilçesinde 7 Mart tarihinde Şoförler Odası yanında meydana gelen trafik kazasında TIR’ın altında kalarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne iki bacağını birden kaybetmiş olarak uyanan 16 yaşındaki Mizgin Çaça için Somalı gençler ayaklandı. Mizgin gibi başka hayallerin de kamyon altında yok olmaması için kazanın meydana geldiği yerden ilgililere seslenen gençler, "Bu kaza Soma’daki kamyon terörünün ilk örneği değildir. Şehir içinde gezen kamyonlar biz Soma halkında büyük endişe uyandırmaktadır" diyerek yetkilileri göreve davet etti.
7 Mart tarihinde, Gaziosmanpaşa Caddesi’nde, Soma Linyit Anadolu Lisesi 10-C Sınıfı Öğrencisi Mizgin Çaça’ya yolun karşısına geçmek isterken İsmail Atik’in kullandığı 45 VH 430 plakalı TIR tali yola manevra yaparken tekeri ayaklarının üzerinden geçti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Soma Beşyol Devlet Hastanesi’nden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Çaça’nın iki bacağı diz hizasından kesildi.
KAZA YERİNDEN YETKİLİLERE SESLENDİLER
Kazanın olduğu yerde toplanan gençler şehir içine kamyon girişinin engellenmesi için çağrıda bulundu. Trafik kazasında ayaklarını kaybeden dünyalar güzeli kızları Mizgin’in ailesi de tepki eylemine katıldı. Anne Songül Çaça’nın ayakta durmakta güçlük çektiği görülürken, gençler ’Soma’da kamyon istemiyoruz’ diyerek tepki gösterdi.
"SOMA’DA KAMYON TERÖRÜNÜN İLK ÖRNEĞİ DEĞİL"
Gençler adına basın açıklamasını okuyan Ilgın Yaren Doğan, "7 Mart Pazartesi günü Soma’da Mizgin Çaça adlı arkadaşımız şehir içinde dolaşan bir tır tarafından ezilerek ağır yaralanmış ve iki bacağını kaybetmiştir. Bu kaza Soma’daki kamyon terörünün ilk örneği değildir. Şehir içinde gezen kamyonlar biz Soma Halkında büyük endişe uyandırmaktadır. Kamyonlara alternatif bir yol yapılmışken inatla şehiriçini tercih etmeleri yaşanacak daha büyük felaketlerin habercisidir. Biz Soma’nın gençleri olarak denetimsiz kamyonlar tarafından ezilerek ölmek istemiyoruz. En temel hakkımız olan yaşama hakkı alenen engellenmektedir. Kamyonların şehir içinde serbestçe dolaşması hukuken yasak olmasına rağmen devletin yetkili makamları buna neden göz yummaktadırlar, soruyoruz. Cenkyeri’ne taşınması planlanan kamyon garajı inşaasının iptalinde herhangi bir rant söz konusu mudur, soruyoruz. Yapılması planlanan yeni kamyon garajının da şehir içinde bulunması, çevresinde okul olması bizi endişelendirmektedir. Her geçen gün başka kazaların olması fakat sorumlulardan hesap sorulmaması bu şehirde yaşamayı gittikçe zorlaştırmaktadır. Yapılan ihmaller onlarca hayali ve hayatı yok etmektedir. Soma’da kamyonların şehir içinde rahatça dolaşabilmesi engellenmedikçe başka hayaller ve hayatların da yok olması içten bile değildir.
Bu konunun muhatabı Soma Belediyesi ve kaymakamlıktır. Fakat bizi tatmin etmeyen açıklamalarla konunun üstü kapatılmakta, günü kurtaracak sözler söylenmektedir. Bu şehrin geleceği olan biz gençler bu konu hakkında acilen önlem alınmasını gerekli mercilerden talep ediyoruz. Taleplerimiz yerine getiriline kadar gerekli mücadeleyi yerelde ve genelde sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Kazada yaralanan Mizgin’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, her türlü desteği ve dayanışmayı arkadaşları olarak bizim sağlayacağımızı belirtmek istiyoruz." dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0