Solo Türk Şova Hazır

Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü münasebetiyle Eskişehir’de gösteri yapacak olan Solo Türk ekibi, yaptığı hazırlık uçuşuyla yarınki şovuna hazırlandı.Solo Türk, Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 103’üncü yıl...

Solo Türk Şova Hazır
banner98
Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü münasebetiyle Eskişehir’de gösteri yapacak olan Solo Türk ekibi, yaptığı hazırlık uçuşuyla yarınki şovuna hazırlandı.
Solo Türk, Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü münasebetiyle 21 Eylül Pazar günü yapacağı gösterilerle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor. 1 Haziran tarihinde yapılacak olan gösteri Soma ilçesinde yaşanan maden kazası sonrasında ertelenmişti. Solo Türk, 25 Kasım 2009 yılında “Tek F-16 uçağı ile gösteri uçuşu” çalışmalarına başlamış ve başlatılan çalışma sonrasında ilk uçuşunu 18 Mayıs 2010 tarihinde yapmıştı. Yarın vatandaşların da katılacağı etkinlikte gösteri yapmaya hazırlanan Solo Türk ekibi, bugün 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında yapmış oldukları prova uçuşlarıyla büyük gösteriye hazırlandı.
Gerekli tüm hazırlıkları yapan Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt, prova uçuşunu gerçekleştirdi. Dakikalarca havada birbirinden farklı gösteriler yapan Pilot Yüzbaşı Kurt, 2 Solo Türk uçağının aynı zamanda ilk kez Eskişehir’de gösteri yapacağını söyledi. Solo Türk uçağının yaptığı gösterilerle Hava Kuvvetlerinin tanıtıldığını ifade eden Kurt, “Solo Türk, Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2011 yılında Türk milletine armağan olarak doğmuş bir birimdir. Tek F-16 ile gösteri yapan Türk milletinin, Türk Hava Kuvvetlerinin gücünü yurt içinde ve yurt dışında dünyaya gösteren bir ekiptir. Hava Kuvvetlerinde devamlı rütbe atlayarak devam ediyoruz. Öncelikle kendi uçağımızda sorumlu pilot oluyoruz. Daha sonra iki uçağın komutanı oluyoruz. Öğretmen pilot gibi rütbeler artıyor. Bu şekilde de Solo Türk ulaşabileceğimiz son basamak gibi. O yüzden bu mertebeye ulaşabilmiş olmak, Solo Türk’ün pilotu olmak, Hava Kuvvetlerini temsil eden birisi olmak çok büyük bir onur ve mutluluk” dedi.
“İKİ SOLO TÜRK UÇAĞI AYNI ANDA İLK KEZ ESKİŞEHİR’DE GÖSTERİ YAPACAK”
“Hava Kuvvetleri Komutanlığının kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü münasebetiyle haziran ayının başında yapmayı planladığımız kutlamaları Soma faciası nedeniyle ertelemiştik” diyen Kurt, şöyle devam etti:
“Yapacağımız gösteriyle Eskişehir halkına güzel bir gösteri sunmayı planlıyoruz. Solo Türk tek başına gösteri yapıyor. Solo Türk de iki uçak, iki pilotuz. Eskişehir’de iki uçak ile gösteri yapacağız. İki Solo Türk uçağının aynı anda gösteri yapması ise ilk olacak.”
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0