Sokaklarda Davul Zurna Yasağının Kalkmasına En Çok Romanlar Sevindi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sokak aralarındaki düğün, cemiyet ve asker uğurlama törenleri gibi kutlamalara getirilen gürültü yasağını kaldırdı. Alınan bu karara en çok sokak müzisyenleri ve düğünlerde yevmiye usulü çalışan...

Sokaklarda Davul Zurna Yasağının Kalkmasına En Çok Romanlar Sevindi
banner98
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sokak aralarındaki düğün, cemiyet ve asker uğurlama törenleri gibi kutlamalara getirilen gürültü yasağını kaldırdı. Alınan bu karara en çok sokak müzisyenleri ve düğünlerde yevmiye usulü çalışan Roman vatandaşlar sevindi.
Çanakkale’nin en eski mahallelerinden olan Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Müzisyenler Kahvesi’nde her gün iş bekleyen sokak müzisyenleri devlet büyüklerine teşekkür etti. 7 yaşından beri klarnet ve saksafon çalan, evli ve 3 çocuk babası 42 yaşındaki Müzisyenler Derneği Başkanı Hüseyin Sakar, Roman ailelerinin geçimlerini sokak aralarında yapılan düğünlerde müzik çalarak temin ettiğini belirtti. Sakar, "Biz bu işle çocuklarımızı büyütüyoruz. Bizim salon tutacak paramız yok. Biz fakir insanlarız. Bizim insanlarımız zaten dışarıda oynamasını seviyor. Sayın bakanımıza bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.
"SOKAK DÜĞÜNÜNDE ÇALMADIĞI ZAMAN BU İNSANLARIN HEPSİ AÇ KALIR"
75 yaşındaki müzisyenlerin de sokakta davul zurna çalarak ekmek parası kazandığını belirten Sakar, "Bu arkadaşların biri 75, diğeri de 80 yaşında. Bunlar sokak düğününden para kazanan insanlar. Bunların sosyal güvenceleri yok, hiçbir gelirleri yok. Yani sokak düğünde çalmadığı zaman bu insanların hepsi aç" diye konuştu.
"SAHTE DOLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN"
Düğünlerde sahte dolar atılmasından şikayetçi olduklarını kaydeden Müzisyenler Derneği Başkanı Hüseyin Sakar, "Bir problemimiz daha var. Bu düğünlerde bizim aldığımız para 75 ile 100 TL, ama bir de sahte dolar çıkınca temelli para kazanamaz olduk. Çocuklarımızı bu işten besliyoruz. Sahte dolar bizi allak bullak ediyor. Lütfen, yetkililere sesleniyorum, bu sahte dolara müdahale etsinler" dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0