Sokak Ortasındaki Şehit Mezarı Görenleri Şaşırtıyor

Osmangazi'de bir apartman önündeki şehit mezarını görenler önce şaşırıyor, sonra Fatiha okuyor. Şehit mezarının önündeki binada oturanların anlattığı bir olay ise tüyler ürpertiyor.Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’nde...

 Sokak Ortasındaki Şehit Mezarı Görenleri Şaşırtıyor
banner98
Osmangazi'de bir apartman önündeki şehit mezarını görenler önce şaşırıyor, sonra Fatiha okuyor. Şehit mezarının önündeki binada oturanların anlattığı bir olay ise tüyler ürpertiyor.
Osmangazi'ye bağlı Hürriyet Mahallesi’nde bir apartmanın önünde bulunan İstiklal Savaşı şehidi Dağlı Mehmet’in mezarı görenleri hayrete düşürüyor. Mahalledeki bir sokakta aparman önünde bulunan İstiklal Savaşı’nda 56’ncı Tümen 174’üncü Alay’da görev yaparken 1920 yılında şehit düşen Dağlı Mehmet’in mezarını görenler, Fatiha okumadan geçmiyor. Sokak sakinlerinin alıştığı Dağlı Mehmet’in mezarı, mahalle sakinlerinin isteği üzerine Anıtlar Kurulu tarafından onarılarak şehitlik haline getirilmiş olsa da yol ortasında bulunması sebebiyle tepkileri de beraberinde getiriyor.
“ŞEHİDE BİZ BAKTIK, ANITLAR KURULU DAHA SONRA RESTORE ETTİ”
Mahalle sakinlerinden İbrahim İlhan, mahallenin yerlisi olduklarını belirterek, “Küçüklüğümüzden bu yana şehit mezarı burada. Şehidimize elimizden geldiği kadarıyla biz baktık. Burada yol çalışma yapıldıkça mezar aşağıda kalmıştı. Biz taşlarla bu mezarı yükseltmiştik. Yaklaşık 1,5 metre yükselttik. Birkaç yıl önce de Anıtlar Kurulu tarafından mezarın etrafı mermerle yapıldı” diye konuştu.
Orhaneli’nin köylerinden olan şehit mezarını görenlerin dua ettiklerini ifade eden İlhan, “Bazı insanlar mezarın yeni halinden sonra ilk defa görüp şaşırıyorlar. Sokak ortasında bir şehit mezarının olması ilginç geliyor. Önce şaşırıp sonra dua ediyorlar” dedi.
“ŞEHİDİ GÖRDÜM, TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU”
Çocukluğunda şehit mezarı ile ilgili bir anısını da anlatan İlhan, “Küçükken, bizim evimiz tek katlı ve bahçesi vardı. Şehit mezarı da evimizin bahçesindeydi. Bizim tuvaletimiz ve çeşmemiz o zaman bahçedeydi. Bir gün lavaboya gitmek için bahçeye çıkmıştım. Abdest almak için çeşmeye geldiğimde yeşil bir eliyle şehidi gördüm. Ezan da okunuyordu. İrkilip, korktum. İlk defa başıma gelen bir şeydi. Bazı insanlar anlatır ama inanmazdım. Annem de şehidi görür, ‘Evi koruyup, kolluyor’ derdi. Bu tür şeylere pek fazla inanmam ama karşıma çıkınca gerçekten olduğunu gördüm. Bir kere gördüm ama tüylerim diken diken oldu” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Sabahattin Aydın ise, “Orhaneli’nin köylerinden olan şehit vatandaşımız, Kurtuluş Savaşı’nda yaralandıktan sonra burada kan kaybından şehit olmuş. Bu sokaktan gelip geçenler dua okuyor. Mahallemizin şehidi” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0