banner102

Sivas’ta Görme Engelliler İçin Film Gösterimi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından ‘Engel-Siz Film Gösterimi’ düzenlendi.CÜ Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Matematik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında...

Sivas’ta Görme Engelliler İçin Film Gösterimi
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından ‘Engel-Siz Film Gösterimi’ düzenlendi.
CÜ Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Matematik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında CÜ Kültür Merkezi’nde ‘Engel-Siz Film Gösterimi’ düzenledi. Programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenal Önalan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, il protokolü ve öğrenciler katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut yaptığı konuşmada, “2014 yılı Şubat ayında TBMM’de kabul edilen 5378 sayılı Engelliler Kanunu’nun reform niteliğindeki en önemli yanı, Birleşmiş Milletler engelli kişilerin haklarına ilişkin sözleşmeye uyumun sağlanması olmuştur” dedi.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Elbette bu dünyaya gelirken her canlı gibi insanoğlu da çeşitli donanımları üzerinde barındırarak geliyor. Öyle ki insanı diğer canlılardan ayırt eden en önemli özellik, sadece kendi hayatını değil başkalarının sorunlarına ortak olan, onlara çözüm üretmek isteyen ve toplu yaşamanın gerekliliğini bilen insan diğer canlılara nazaran daha fazla önem arz ediyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle film gösterimi 20 dakika geç başladı. Filmde betimlemelerle görme engellilere filmin içeriği anlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0