banner102

Sinop’ta Aşırı Yağış Nedeniyle İstinat Duvarı Yıkıldı

Sinop’ta yağmur nedeniyle istinat duvarının yanındaki apartmanın üzerine çökmesi sonucu bazı daireler ve dükkanlar hasar gördü.Sağanak yağışın günlerdir etkisini sürdürdüğü Sinop’ta yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat...

Sinop’ta Aşırı Yağış Nedeniyle İstinat Duvarı Yıkıldı
Sinop’ta yağmur nedeniyle istinat duvarının yanındaki apartmanın üzerine çökmesi sonucu bazı daireler ve dükkanlar hasar gördü.
Sağanak yağışın günlerdir etkisini sürdürdüğü Sinop’ta yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı büyük bir gürültüyle yanındaki apartmanın üzerine çöktü. İstinat duvarının çökmesiyle apartmanda bazı daireler ve dükkanlar hasar gördü. Evlerde bulunan vatandaşlar panikle evlerinden dışarı çıkarken, olay yerinde polis ve belediye ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, olay sırasında duvarın yakınlarında olan bir çocuk son anda kurtarıldı. İstinat duvarında zaman zaman çöküntüler devam ederken, Sinop Belediyesi ekipleri yıkılan duvarın kaldırılması için bölgede çalışma başlattı.
Aşırı yağış şehir merkezinde yeni yapılan duble yolların bazı kısımlarında çökmeye ve kırılmalara da neden oldu. Birkaç gündür aralıklarla devam eden yoğun yağış nedeniyle bazı ilçe ve köylerde heyelanlar yaşandı. Üç köy yolu ulaşıma kapandı.
Sinop’ta iki gündür aralıklarla devam eden sağanak yağmur, Dikmen, Durağan ve Erfelek ilçelerinde su baskınına ve heyelana neden oldu. Erfelek ilçesindeki Karasu Çayı’nın taşması sonucu birçok tarım arazisi zarar gördü. Dikmen ilçesinde Güzelçe Çayı’nın taşması nedeniyle Dikmen-Güzelceçay karayolunun bir bölümü tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı. Kanlıçay mevkisinde çay kenarında bulunan yerleşim alanlarının sel riskine karşı boşaltıldığı, bazı ev ve tarım arazilerini su bastığı öğrenildi. Sarımsak, Çağlayan, Pirahmet, Çakallı ve Yenikent Emir mahallelerini birbirine bağlayan grup yolunda ise yer yer çökmeler meydana geldi. Durağan ilçesinde de sağanak sebebiyle üç farklı noktada heyelan oluştu. Heyelanların ardından Gölalan-Olucak, Ortaköy-Çatak Mahallesi ve Gölalan-Kirencik Ova Mahallesi arasındaki yollar ulaşıma kapandı. Alpugan köyü Şehit Engin Şahin Yatılı Bölge Okulu’nun lojman ve hizmet binasını da su bastı.
Sinop Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, su baskını ve heyelanların oluştuğu bölgelerde Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0