“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” Kampanyasına Tarsus’tan 9 Tır Yardım

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, ’Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ adı altında başlatılan kampanya kapsamında Mersin’in Tarsus ilçesinde toplanan 9 TIR yardım malzemesi dualarla Suriye’ye gönderildi.Tarsus...

“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” Kampanyasına Tarsus’tan 9 Tır Yardım
banner98
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, ’Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ adı altında başlatılan kampanya kapsamında Mersin’in Tarsus ilçesinde toplanan 9 TIR yardım malzemesi dualarla Suriye’ye gönderildi.
Tarsus İlçe Müftülüğü organizasyonunda toplanan yardım malzemelerinin sınıra hareketi öncesi eski buğday pazarı alanında yapılan törende konuşan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, yapılan yardımın çok önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Atmaca, “Ülkemiz her zaman zorda kalan soydaşlarımıza her zaman yardımcı olmuştur ve kapılarımızı açtık. Yine bir güzelliğe millet olarak imza atıyoruz. Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir. Malumunuz insanlık zor bir zamanda geçiyor. Sağ olsun vatandaşlarımız müthiş bir duyarlılık örneği göstererek 9 TIR dolusu gıda ve giyecek eşyayı bu gün mağdur kardeşlerimize gönderiyoruz. Allah yollarını açık etsin, Allah yapılan yardımları kabul etsin” dedi.
Çok sayıda mağdur insanların olduğu ve bu acıların hala yaşandığını dikkat çeken Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, “Elimizi değil, kucağımızı açtık, evimizi açtık ve en önemlisi de yüreklerimizi açtık. İl ve ilçe müftülerimizle, din görevlileriyle ve bu hayırlı hizmetin içinde bulunan iş adamlarımızla, hayır sahibi olan cemaatimizle iki haftayı geçen bir süre içerisinde Mersin genelinde 50 TIR yardım topladık" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dualarla, yardım TIR’ları Suriye’ye uğurlandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0