“Sertifikalı Uzman” Uygulamasına Destek Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından televizyon ekranlarında açıklama yapan doktorlara beyanlarını bilimsel temele oturtmak için sertifika ve akreditasyon şartı getirmesine yönelik değerlendirmede bulunan Prof. DR. Yasemin Beyhan, “dedi.Çeşitli...

“Sertifikalı Uzman” Uygulamasına Destek Açıklaması
banner98
Sağlık Bakanlığı tarafından televizyon ekranlarında açıklama yapan doktorlara beyanlarını bilimsel temele oturtmak için sertifika ve akreditasyon şartı getirmesine yönelik değerlendirmede bulunan Prof. DR. Yasemin Beyhan, “dedi.
Çeşitli televizyon programlarında sağlıklı yaşam için özellikle beslenme konusunda uyarıcı ve bilgilendirici niteliğinde açıklama yapan uzmanlara Sağlık Bakanlığı tarafından “ekran sertifikası ve akreditaston” zorunluluğu getirmesi kimi hekimler tarafından olumlu kimi hekimler tarafından ise olumsuz olarak değerlendirilmeye devam ediyor.
İstanbul’da ilk açılan ve ilk mezunlarını veren Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Kongresi’nde planlanan uygulamaya yönelik görüşlerini aktaran Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Bayhan, uzun yıllardır söz konusu alana ilişkin ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Yasemin Bayhan akreditasyonun uzmanlık alanına göre uygulanması gerektiğinin altını çizerek; “Bunu çok destekliyorum. Umarım iyi bir strateji izlenir ve gerçek anlamda bunlar ayırt edilebilir. Herkes kendi alanı ile ilgili konularda söz sahibi olursa hepimiz birlikte multidisipliner bir yaklaşımla konulara yaklaşırsak beslenmeci ve beslenme diyetetik uzmanı o konuda bilgi ve becerilerini sunsa, hekim kendi alanı ile ilgili bilgi ve becerilerini sunsa, psikiyatristler kendi alanıyla,spor bilimcileri kendi alanıyla bu bir ekip işi yani biz hiçbir zaman demiyoruz ki hayır ‘hiçbir şekilde ekipte yer almayacaklar’ ama herkes kendi eğitim gördüğü uzmanlık alnında konuşmalı. 2009 yılında dernek başkanıyken bununla ilgli çok mücadele verdik Türkiye Diyetisyenler Derneği olarak hala veriyor arkadaşlarımız. Mesleğe saygı duymak, uzmanlık alanlarına saygı duymak gerekiyor. Diplomalar hangi meslek mensubuna aitse o mesleğin diploması demektir. Dolayısıyla bir hekim hekimlik diploması aldıysa hekimdir demektir. Bir diyetisyen beslenme diyetetik alanında eğitim görüp diyetisyenlik diploması aldıysa o alanda yetkilidir demektir. Dolasıyla akreditasyon böyle bir bakış açısıyla olacaksa neden olmasın” dedi.
Prof. Dr. Bayhan ayrıca kongreye yönelik olarak geniş yelpazede bir faaliyet sergilediklerini belirterek , kongre süresince gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların inovatif ürünlerine yönelik standlar açıldığını, firmaların çalışma ve projelerini uydu sempozyumlarla paylaşacaklarının amaçlandığını açıkldı.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0