Şehit Polisin Cenazesi Memleketi Sivas’a Getirildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’nın düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Muhammet Onur Demir’in cenazesi Diyarbakır’da yapılan töreninin ardından askeri uçakla memleketi Sivas’a getirildi.Silopi’de PKK yandaşlarınca açılan...

Şehit Polisin Cenazesi Memleketi Sivas’a Getirildi
banner98
Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’nın düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Muhammet Onur Demir’in cenazesi Diyarbakır’da yapılan töreninin ardından askeri uçakla memleketi Sivas’a getirildi.
Silopi’de PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatmak için yapılan operasyon sırasında teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Batman’da şehit olan Muhammet Onur Demir’in Sivas’ta yaşayan ailesine acı haberi eve giden polisler verdi. Ailenin bulunduğu binaya bayraklar asıldı. Sefer-Kiraz Demir çiftinin 3 oğlundan ortancası olan Demir’in yaklaşık 1 yıl önce göreve başladığı ve ilk görev yerinin Silopi olduğunu öğrenildi. Şehit polisin babası Sefer Demir’in belediyeden temizlik işçisi olarak emekli olduğu öğrenildi.
ASKERİ UÇAKLA ŞEHİDİN CENAZESİ SİVAS’A GETİRİLDİ
Şehit polis memuru Muhammet Onur Demir’in cenazesi Diyarbakır’da yapılan törenin ardından askeri uçakla Sivas’a getirildi. Cenazeyi Sivas Nuri Demirağ havaalanında Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehidin babası Sefer Demir annesi Kiraz Demir, yakınları ve emniyet personeli karşıladı. Polis mangası tarafından uçaktan alınan şehidin tabutu Sivas Belediyesine ait cenaze aracına konuldu. Buradan cenaze konvoyu eşliğinde kent merkezine götürülerek, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü.
Şehit Demir’in cenazesi yarın emniyet müdürlüğü bahçesinde düzenlenecek törenin ardından Ulu Cami’nde kılınacak cenaze namazı ile birlikte Yukarı Tekke Mezarlığı’ndan bulunan polis şehitliğine defnedilecek.
Şehit polis için düzenlenecek olan törene TBMM İsmet Yılmaz’ın ve Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılması bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 06:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0