banner102

Seçmen AK Parti’ye İstikrar İçin Oy Verdi

Kırşehir, Aksaray, Konya ve Ankara’da 1 Kasım seçimleri sonrasında üniversite öğrencilerine istatistikçiler tarafından yaptırılan bireysel ankette AK Parti’ye seçmenin ‘istikrar’ için oy verdiği ortaya çıktı.4 ilde yapılan ankette...

Seçmen AK Parti’ye İstikrar İçin Oy Verdi
Kırşehir, Aksaray, Konya ve Ankara’da 1 Kasım seçimleri sonrasında üniversite öğrencilerine istatistikçiler tarafından yaptırılan bireysel ankette AK Parti’ye seçmenin ‘istikrar’ için oy verdiği ortaya çıktı.
4 ilde yapılan ankette seçmenin güçlü bir lider istediği ortaya çıkarken kadınların yüzde 63’ünün 1 Kasım seçimlerinde AK Parti dediği ortaya çıktı. Yapılan anket çalışması ve sonuçları hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Ufuk Karadavut, “Yaptırılan ankette seçmenin sosyolojik, psikolojik ve ekonomik durumlarının belirlenerek hangi partiye niçin oy verildiği araştırıldı “ dedi.
Yapılan anket sonuçlarını paylaşan istatistik uzmanı Doç. Dr. Ufuk Karadavut, HDP, MHP ve CHP seçmeni ideoloji derken AK Partili seçmenin oy verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik özelliğinin fazla olduğunun ortaya çıktığını anlattı. Karadavut, “Yapılan çalışma ile AK Parti’ye oy veren seçmen kitlesinin yüzde 14’ü başkanlık sistemini onaylamazken nasıl bir lider istersiniz? sorusuna ankete katılanların yüzde 40’ı güçlü bir lider istediğini yüzde 3’lük dilimin dürüstlüğü ön plana aldığını yüzde 28’in ise bilgili bir lider istediğini gördük. Adaylardan ziyade Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkisinin büyük oranda olduğunu gördük” dedi.
“TANINIRLIK VE BEĞENİ KONUSUNDA MHP’DE MERAL AKŞENER VE SİNAN OĞAN ETKİLİ OLDU”
MHP’de adaylık seçimlerinde tanınırlık ve isimlerin etkili oluğunu ifade eden Karadavut, “CHP açısından adayların büyük önem taşımadığını görüyor fakat MHP seçmenin de aday seçiminde kiminle görüşürsek görüşelim Sinan Oğan ve Meral Akşener ismi üzerinde seçmen çok durdu. Bu iki ismin MHP seçmeni üzerinde etkili olduğunu izledik. Parti söylemleri üzerinde AK Parti seçmenin çoğunluğu söylemleri etkili bulurken CHP seçmeninin yüzde 86’sı propagandayı etkili bulurken MHP seçmeninin yüzde 21’i yapılan kampanyayı etkili bulmamış ve yapılan kampanyayı yeterli görmemiş” diye konuştu.
Yapılan ankette yeniden seçim olsa aynı partiye oy verir misiniz sorusuna ise seçmeni AK Parti seçmeninin yüzde 86’sı evet derken CHP seçmeninin yüzde 91’i evet, MHP seçmenin ise 68’i evet yine partime oy veririm diye beyanda bulunduğunu ifade etti.
Üniversite öğrencilerine yaptırılan anket 4 ilde 1 Kasım seçimlerinden 15 gün sonra uzman istatistikçiler tarafından ortaya konuldu.
Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0