banner102

Şanlıurfa’da Malnütsrisyon İçin Maraton Düzenlendi

Şanlıurfa’da düzenlenen maratonda malnütrisyon (yetersiz beslenme) hastalığına dikkat çekildi.Türkiye’de yetersiz beslenmenin önlenmesi ve malnütrisyona karşı bilinç oluşturulması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Abbott’un...

Şanlıurfa’da Malnütsrisyon İçin Maraton Düzenlendi
Şanlıurfa’da düzenlenen maratonda malnütrisyon (yetersiz beslenme) hastalığına dikkat çekildi.
Türkiye’de yetersiz beslenmenin önlenmesi ve malnütrisyona karşı bilinç oluşturulması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Abbott’un katkılarıyla hayata geçirilen "Yaşam için kalori, sağlık için koşu" projesinin maraton etabı Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ev sahipliğinde Şanlıurfa’da gerçekleşti. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen maratona Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Murat Yazıcı, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız da katıldı. Atletler 5 kilometrelik parkur boyunca yarışırken, vatandaşlar 2,5 kilometrelik maraton yürüyüşü gerçekleştirdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Murat Yazıcı, kurum olarak malnütrisyonla savaşın önemine vurgu yaptıklarını belirterek, bu proje ile "malnütrisyona dur" dediklerini dile getirdi. Yazıcı, "Malnütrisyon ülkemizde en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görülmektedir. Çocuk malnütrisyonunun en fazla sayıda görüldüğü il olması nedeniyle Şanlıurfa projenin odak noktasında yer almıştır. Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin otoparkında burada oluşturacağımız farkındalık sayesinde bu çocuklarımızın erken teşhis edilmesini ve tedavisini sağlayabileceğimizi umuyoruz. SGK olarak asıl önceliğimiz malnütrisyonu daha oluşmadan önlemektir" dedi.
Piazza AVYM otoparkından başlayan maraton, Balıklıgöl’den dönerek tekrar Piazza AVYM’de son buldu. 5 kilometre koşu ve 2.5 kilometre halk yürüyüşü koşusuna halkın ilgisi yoğun oldu. Projede sosyal medya hesaplarından destek vererek katılanlarla birlikte toplam 10 milyon kalori hedefine ulaşıldı.
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0