Sanayici İş Kadınları Ve İş Adamları Konfederasyonu STK Temsilcileri İle İftarda Bir Araya Geldi

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, “Uluslararası toplum dünyada adil ve kalıcı bir barış ortamı istiyorsa, dünyadaki bütün devlet ve milletlerin sevgi, saygı, hoşgörü, barış içinde...

Sanayici İş Kadınları Ve İş Adamları Konfederasyonu STK Temsilcileri İle İftarda Bir Araya Geldi
banner98
Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, “Uluslararası toplum dünyada adil ve kalıcı bir barış ortamı istiyorsa, dünyadaki bütün devlet ve milletlerin sevgi, saygı, hoşgörü, barış içinde adil, eşit ve huzurlu yaşaması için yayılmacı, işgalci, zulme dayalı haksız politikalara, terör ve şiddet uygulamalarının her türlüsüne dur demeli, bunu yapanlara ve destekleyenlere karşı gerekli yaptırımları acilen uygulamalıdır” dedi.
Sanayici İş Kadınları ve İş Adaları Derneği Konfederasyonu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile iftar programında bir araya geldi. İftar programının açılış konuşmasını yapan Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, “Türkiye Cumhuriyeti coğrafi konumu, siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel 600 yıllık imparatorluk geleneği, 100 yıllık cumhuriyet deneyimi ve tarihsel birikimiyle güçlü bir devlettir. Günümüzde milletlerin, devletlerin kültürel ve yaşamsal anlamda her türlü insanlık dışı muameleye maruz kaldığı kimliksiz ve topraksız bırakıldığı görülmektedir. Uluslararası toplum ülkemizde ve bölgemizdeki terör sorunu ile mülteci sorunu başta olmak üzere sivillerin, kadınların ve çocukların ölümüne, katledilmesine, mağdur edilmesine daha fazla duyarsız kalmamalıdır” şeklinde konuştu.
Uluslararası dostlukların kolayca bozulmaması gerektiğini vurgulayan Atasoy, “Uluslararası toplum dünyada adil ve kalıcı bir barış ortamı istiyorsa, dünyadaki bütün devlet ve milletlerin sevgi, saygı, hoşgörü, barış içinde adil, eşit ve huzurlu yaşaması için yayılmacı işgalci, zulme dayalı haksız politikalara, terör ve şiddet uygulamalarının her türlüsüne dur demeli, bunu yapanlara ve destekleyenlere karşı gerekli yaptırımları acilen uygulamalıdır” diye konuştu.
Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Muhammed El Fatih,Arap ülkelerinde çok fazla terör ve şiddet olaylarının yaşandığını söylediği konuşmasında, “Daha önce Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’yla iş birliği yaptık, Barış zirvesi ve Barış Kenti Kudüs Zirvesi’nde. Kalbimiz Kudüs’te, o yüzden o barış zirvesine katıldık. Biz Arap ülkelerinde çok terör ve şiddet yaşadık. Bu terör bitecek inşallah” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından, Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Bilge Atasoy, gazilere plaket takdim etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0