Sağlık-sen Bilecik Şubesinin Yeni Hizmet Yeri Faaliyete Girdi

Bilecik Sağlık-Sen Şubesi, Genel Başkanı Metin Memiş’ın de katıldığı törenle yeni hizmet yerinde faaliyete girdi.İstiklal Mahallesi Ali Rıza Özkay Caddesi üzerinde bulunan yeni hizmet binasının açılış bugün gerçekleşti. Açılışa...

Sağlık-sen Bilecik Şubesinin Yeni Hizmet Yeri Faaliyete Girdi
banner98
Bilecik Sağlık-Sen Şubesi, Genel Başkanı Metin Memiş’ın de katıldığı törenle yeni hizmet yerinde faaliyete girdi.
İstiklal Mahallesi Ali Rıza Özkay Caddesi üzerinde bulunan yeni hizmet binasının açılış bugün gerçekleşti. Açılışa Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr.Yasin Yılmaz, Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ömer Balcı, Sağlık- Sen Bilecik Şube Başkan İrfan Yelken, yönetim üyeleri ve davetliler katıldı.
Açılış sonrası açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Bilecik Sağlık-Sen’in uzun süreden beri yetkili sendika olduğu belirten Memiş, “Burada olduğu gibi Türkiye genelinde de 206 bin dövizle Türkiye sağlık hizmetleri kolunda en büyük yetkili sendikası sağlık hizmetleri kolunda. Bu anlamda Türkiye de ki yeni sendikacılık anlayışıyla beraber hem hak arama mücadelesinde hem millet adına söz söyleme mücadelesinde hem tüm mazlumların sesi olmak konusunda Memur-Sen olarak göstermiş olduğumuz, çizmiş olduğu yolda bu sendikacılık mücadeleyi veriyoruz. Elbette ülkemizde demokrasinin taşları son 12 yıldır yeni yeni oturmaya başladığı bu süreç içerisinde bir çok badireleri millet olarak hep beraber atlattık. Öncelikle Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasını istemeyen başta küresel güçler ve onun iş birlikçileri ülkemiz üzerinde derin oyunlar oynamak istediler” dedi.
“GEZİ OLAYLARI 17 VE 25 ARALIK OPERASYONLARI İLE MİLLETİN İDARESİNİ ELİNDEN ALMAK SÜRECİ BAŞARILI OLMADI”
Gezi eylemleri ile başlattıkları bir milletin iradesini elinden alma süreçlerinde başarı olamadıklarını dile getiren Memiş, şunları söyledi;
“17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarıyla bu süreci devam ettirmek istediler. Yine bu planları da bozuldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yine bir takım ayaklanmalarla mezhep çatışması başlatmak istediler, bu da olmadı. Son günlerde bakıyoruz ki, Türkiye’yi kan gölüne çevirmek isteyen, yine Türkiye deki milletin birliğini beraberliğini bozmak isteyen küresel güçlerin oyunuyla maalesef karşı karşıyayız. Elbette bölgemiz ateş çemberi içerisinde. Bölgemizde özellikle Suriye’deki yıllardan beri süren savaş, Irak’taki süren savaş, Mısır’da demokrasinin askıya alınması ve coğrafyamızda Filistin’deki kardeşlerimizin İsrail tarafından katledilmesi. Bunların hepsine bakacak olursak arada kendisini koruyan ve muhafaza eden, demokrasiyi geliştiren, milletine sahip çıkan bir ülke Türkiye var. O zaman Türkiye üzerinde de oyunlarımızı oynayalım, Türkiye’yi de bölelim, Türkiye’yi de zayıf bir ülke haline getirelim mücadelesi var” dedi.
“TÜRKİYE’DE 2 MİLYONA YAKIN SURİYE’Lİ VATANDAŞA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”
Açıklamasının devamında, Türkiye’de 2 milyona yakın Suriyeli vatandaşa ev sahipliği yaptığı söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş konuşmasına söyle devam etti;
“Allah kimseyi evinden barkından uzak etmesin. Şimdi tabi oradaki insanlar savaş nedeniyle ülkemizdeler. Elbette ki millet olarak bizler sağlık görevimizi yapacağız. O kardeşlerimize kucak açacağız. Bugün açtığımız gibi yarın da açacağız. Ama IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını bahane ederek bu ülkede milletin bölünmesine neden olmaya çalışanları bu ülkede nasıl ki Kobani de IŞİD bir katliam yapıyorsa, aynı katliamı kendi kardeşlerine yaparcasına bir sokak eylemleri başlatılmasını da kabul etmiyoruz. Bunun ülkemiz üzerinde derin bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Ama milletimizin veraseti, milletimizin birliği beraberliği bu oyuna müsaade etmeyecek. Bakın Kobani de 200 bine yakın Kürt kardeşimiz ülkemize getirildiler. Getirilmeden önce bugün açıklama yaptı hükümet yetkilileri oraya her ay 200 tır dolusu gıda yardımı yapıldığını söylediler. Ama Kobani’yi bahane ederek bu ülkede kardeş kavgası başlatmak isteyenler, bu ülkede milleti birbirine kırdırmak isteyenler, özellikle çok iyi giden çözüm sürecini sabote etmek kaydıyla Türkiye’deki bu Çanakkale yolunun yeniden canlanmasını istemeyenler düğmeye bastılar. İnşallah bunların oyunları tutmayacak. Biz de millet olarak birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmadan bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak, çözüm sürecini de sonuna kadar sağlamayı düşünüyoruz. Bu yapılan oyunların hiç birine millet olarak gelmememiz gerekiyor. Orada bu eylemleri yapan vandallığın ötesinde bir şeydir. Ama bir milletin tamamını bu vandallığı yapıyor gibi göstermekte yanlış olur. Oradaki bir grup terör grubunun yapmış olduğu bu eylemler nedeniyle çözüm sürecinin kesinlikle sekmeye uğramaması gerekiyor”.
Yapılan konuşmanın ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’e plaket taktim edilirken, açılışa katılan davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0