banner101

Palandöken: “Esnaf Ramazan Bereketi Bekliyor”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında talebin artacağı bazı gıda maddelerine zam yapanların olabileceğini belirterek, vatandaşları fiyatları yakın takip etmeleri konusunda uyardı.Onbir...

Palandöken: “Esnaf Ramazan Bereketi Bekliyor”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında talebin artacağı bazı gıda maddelerine zam yapanların olabileceğini belirterek, vatandaşları fiyatları yakın takip etmeleri konusunda uyardı.
Onbir ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla piyasada hareketin de başladığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İftar sofralarını kesesine göre donatmak isteyen vatandaşın piyasaya Ramazan bereketini getirmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızı da uyarıyoruz; bu mübarek Ramazan ayında talebi artacak olan et, hurma, kuruyemiş ve çay gibi gıda maddelerine zam yapanlar olabilir, fiyatları yakından takip edin.” dedi.
Esnaf ve sanatkarın vatandaşın istediğini sofrasına ucuz bir şekilde koyabilmesi için fiyatlara zam yapılmamasını isteyen Palandöken, “Oruçlu nefislerin iftar sofraları doyurucu olmalıdır. Para hırsı ile Ramazan’ı fırsat bilerek zam yapanlara dikkat edilmeli. Esnafımız zam yapılmasını istemiyor. Et ve et ürünlerinde bu Ramazan ayında zam beklemiyoruz. Et ve Süt Kurumu piyasaya yeteri kadar et ve et ürünü verecek kapasitesi ve tedbiri almış durumda. Ramazan pidesi geçen seneki fiyattan kilosu 6 TL’den sofralarımızda yerini alacak. Ayrıca, hayırseverler Ramazan ayında dağıtacakları paketlerin içini kontrol etmeliler. Son tüketim tarihi gelmiş ya da geçen gıda maddelerinin olup olmadığına bakmalılar. Aslında en güzeli sağ elin verdiğini sol elin görmemesidir. Yani reklama kaçınmadan hayırda yarış yapılmalı ve hayırseverlerimiz hediye çeki vererek ihtiyaç sahiplerinin istediklerini istedikleri yerden almasına fırsat verilmelidir” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0