Nobel Ödüllü Bilim Adamı Aziz Sancar, Üstün Zekalı Çocuklarla Buluştu

Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, “Eğitimcilere gereken değerin verilmiyor.Bence bir öğretmenin bir doktor kadar gelirinin olması lazım. Onlar çocuklarımızın gelişmesi için doktordan , mühendisten daha önemli" dedi.Tüm...

Nobel Ödüllü Bilim Adamı Aziz Sancar, Üstün Zekalı Çocuklarla Buluştu
banner98
Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, “Eğitimcilere gereken değerin verilmiyor.Bence bir öğretmenin bir doktor kadar gelirinin olması lazım. Onlar çocuklarımızın gelişmesi için doktordan , mühendisten daha önemli" dedi.
Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü kapsamında üstün zekalı çocukları, ailelerini ve eğitimcileri bir araya getirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davut Paşa Kampüsü, Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin onur konuğu ise Nobel Ödüllü Bilim Adamı’mız Prof. Dr. Aziz Sancar oldu.
Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan dünyaca ünlü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, üstün zekalı çocuklarla buluşmak üzere Türkiye’ye geldi. Sancar, TÜZDER’in Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü kapsamında gerçekleştirdiği "Dahiler Dahildir" adlı organizasyonda eğitimcilere ve velilere “Üstün Zekalılarda Motivasyon” konulu bir sunum yaptı. Ayrıca dahi ve üstün zekalı çocukların sergiledikleri bir dizi etkinliğe de eşlik etti. Boğazhisar Eğitim Kurumları öğrencilerinin de sunumlarının yer aldığı etkinlikte, dahi ve üstün zekalı çocuklar robot, bilim, teknoloji ve sağlık alanlarında kendi buluşlarını sergiledi.
ÜNLÜ AKADEMİSYENLER ORGANİZASYONDA KONUŞMA VE SUNUM YAPTI
TÜZDER, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Boğazhisar Eğitim Kurumları iş birliğiyle yürütülen "Dahiler Dahildir" programı çerçevesinde düzenlenen oturumlarda, ulusal ve uluslararası çeşitli üniversitelerde bu konuda çalışmalar yapmakta olan konuk akademisyenler “Üstün Zekalılarda Motivasyon, Üstün Zekanın Öngörülemez Gelişimi, Üstün Zekalıların Unutulanları, Üstün Zekalıların Eğitiminde Örnek Uygulama - Dahi Park” başlıklarıyla konuşmalar ve sunumlar yaptı.
ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNDEKİ SON GELİŞMELER ANLATILDI
Hisar Intercontinental Hospital’in de sağlık sponsorluğunu yaptığı Dahiler Günü programında; üstün zekalı çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasının önemi, bu çocukların gelişimi için çok önemli bir yere sahip olan okulların niteliği; üstün zekâlı çocukların eğitimindeki son gelişmeler, zeka gelişiminde atölye çalışmalarının önemi, bu çocukların ailelerinden, öğretmenlerinden, toplumdan ve milli eğitim sisteminden beklentileri konuları ele alındı. Dahi Park ve STEM uygulamalarına dair sunum ve etkinlikler katılımcılarla paylaşıldı.
Aziz Sancar, programda eğitimcilere ve velilere “Üstün Zekalılarda Motivasyon” konulu bir sunum yaptı. Ayrıca dahi ve üstün zekalı çocukların sergiledikleri bir dizi etkinliğe de eşlik etti. Boğazhisar Eğitim Kurumları öğrencilerinin de sunumlarının yer aldığı etkinlikte, dahi ve üstün zekalı çocuklar robot, bilim, teknoloji ve sağlık alanlarında kendi buluşlarını sergiledi.
“ÖĞRETMENLERE GEREKEN DEĞERİ VERMİYORUZ”
Öğretmenlere sadece Türkiye’de değil tüm dünyada gereken değerin verilmediğini söyleyen Aziz Sancar,” Onlara gereken değeri vermiyoruz. Ne burada , ne Amerika’da ne de diğer tanıdığım ülkelerde öğretmenlere gereken değeri vermiyoruz. Bence bir öğretmenin bir doktor kadar gelirinin olması lazım. Onlar çocuklarımızın gelişmesi için doktordan , mühendisten daha önemli ama bu Türkiye’ye mahsus bir sorun değil.Bütün dünyada böyle, Amerika’da böyle orada hangi anne babaya sorarsanız oğlum doktor olsun rahat bir yaşamı olsun der. Hiç kimsenin çocuğum öğretmen olsun dediğini ben görmedim. O bakımdan öğretmenlerin desteklenmesi lazım” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0