"NİTELİKLİ YABANCI UYRUKLU ÇALIŞANLAR ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KATMA DEĞER YARATIR"

PERYÖN’DE GÜNDEM, YABANCI UYRUKLU ÇALIŞANLAR BARIŞ GÜL: NİTELİKLİ YABANCI UYRUKLU ÇALIŞANLAR ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KATMA DEĞER YARATIR BURSA - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi, Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ile birlikte “Yabancı Çalıştırma Mevzuatı ve İK’ya Düşen Sorumluluklar” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

"NİTELİKLİ YABANCI UYRUKLU ÇALIŞANLAR ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KATMA DEĞER YARATIR"
banner98

Podyum Davet’te gerçekleşen ve insan kaynakları alanında uzman isimlerin katıldığı programda konuşan PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, “Özellikle ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak, gelecek bakış açımızı geliştirecek, nitelikli ürün ve hizmet üretmemize destek olabilecek yabancı çalışanlarla çalışmaktan kaçınmayalım. Tabi ki tüm bunları inşa ederken Yabancı uyruklu çalışanların kanuni esaslar çerçevesinde çalıştırılması adına İnsan Kaynakları meslektaşlarıma önemli  sorumluluklar düşüyor” dedi.

“İK’CILAR İŞ HUKUKUNU İYİ BİLMELİ”

İnsan kaynakları mesleğini icra edenlerin iş hukukunu bilmesi ve bu konuda bilgisini artırma gayretinde olmasının önemine değinen Gül, PERYÖN Güney Marmara Şubesi olarak bu ve benzer konularda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İnsanların işsizlikten, firmaların da nitelikli iş gücü eksikliğinden yakındıkları bir ortam olduğunu belirten Gül şunları söyledi: “İşsizlik ülkemizin önemli problemlerinden biri. Ama sanayici ile görüştüğümüzde de çalıştıracak nitelikli işçi  bulamaması en önemli problemleri arasında yer alıyor. Bu konuyu işveren çeşitli yöntemlerle aşmaya çalışıyor. İş hayatının gerçeklerinden birisi de artık firmalarımızda yabancı çalışan istihdam etmeye başlamamızdır. Ülkemizde onlarca yabancı ülkeden binlerce yabancı çalışan var. Koruma altındaki yabancılar var. Özellikle bizlere bilgisini ve tecrübesini aktaran yabancı uyruklu çalışanlar ülkemiz ekonomisi adına katma değer yaratmaktadır.”

“YABANCILARI KAÇAK ÇALIŞTIRMAK UZUN VADEDE ZARAR VERİYOR”

Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Yabancı uyruklu kişilerin toplum hayatına sağlıklı bir şekilde entegre olabilmesi için ekonomik hayatın içinde de var olması çalışıp üretmesi gerekiyor. Devletimiz bu konuda firmalara da birçok kolaylıklar sağlamış durumda. Yabancı ülke vatandaşlarını kaçak çalıştırmak, usulsüz çalıştırmak kısa vadede tek taraflı kazanç gibi gözükürken orta ve uzun vadede ekonomiye ve ülkemize çok büyük zararlar vermekte. Yabancı uyruklu çalışan sürecini en baştan itibaren doğru ve bilinçli yürütmemiz gerekiyor, bu süreçte PERYÖN olarak biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız.”

Gül’ün ardından SGK Eski Baş Müfettişi Mustafa Baştaş tarafından ‘İş Hukuku Açısından İşletmelerde Yabancı Çalıştırma Süreci’ konu başlığında ve İnsan Kaynakları Danışmanı İpek Aral tarafından da ‘Yabancı Çalışan İstihdamında İK’nın Görev ve Sorumlulukları’ konu başlığında sunumlar yapıldı. Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0