banner102

Müstehcen Fıkraya Sinirlenen Kaymakam Programı Terk Etti

Antalya’nın Alanya ilçesinde hafta sonu Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) tarafından düzenlenen Alanya Sofrası etkinliğinde, müstehcen fıkra anlatılması ve mevlitle alay edilmesi üzerine Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, duruma...

Müstehcen Fıkraya Sinirlenen Kaymakam Programı Terk Etti
Antalya’nın Alanya ilçesinde hafta sonu Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) tarafından düzenlenen Alanya Sofrası etkinliğinde, müstehcen fıkra anlatılması ve mevlitle alay edilmesi üzerine Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, duruma tepki göstererek programı terk etti.
ALKOD’un geçtiğimiz cuma günü düzenlediği 22. Alanya Sofrası etkinliğinde ’müstehcen fıkra’ krizi yaşandı. Gecenin sunucusu Haşim Yetkin tarafından sahneye davet edilen, kapanan Güzelbağ Belediyesi’nin eski başkanı Mahmut Kaplan, mevlit okuması için bir yere davet edilen imamın başına gelenlerin aktarıldığı fıkra anlattı. Bu fıkranın ardından Kaymakam Tanrıseven programdan ayrıldı.
Kaykamalık resmi internet sitesinden bugün konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Tanrıseven, programla ilgisi olmayan bir kişinin sahneye çıkarılarak, mikrofon verilmesinin anlamsız olduğunu söyledi. Alanya Sofrası etkinliğine büyük bir sevinçle katıldığını belirten Kaymakam Tanrıseven, "Salonun dolu olduğunu ve yöresel kıyafetlerin giyildiğini görmek beni çok mutlu etti. Ancak daha programın başında sahneye çıkan bir konuşmacının Alanya’nın değerleriyle bağdaşmayacak bir üslupla, dini değerleri rencide eden tarzda hareket etmesi ve daha da ötesine giderek müstehcen bir fıkra anlatması beni son derece rahatsız etti. Ben de tepki olarak oradan ayrıldım. Kimseye herhangi bir açıklama yapmadım. Bu süre zarfında etkinliği düzenleyenlerin, yapılan nahoş hareketin arkasında olmadıklarını ve üzüntü duyduklarını ifade eden bir açıklama yapmalarını bekledim ama ne yazık ki böyle bir şey görmedim ve ziyadesiyle üzüldüm" dedi.
’ALANYA’YA YAKIŞMADI’
Salonda hatırı sayılır miktarda kadın ve çocuk misafirleri hiçe sayarak müstehcen fıkra anlatıldığını ve mevlitle alay edildiğini belirterek bu durumun Alanya ve Türk kültüründe yeri olmadığını vurgulayan Kaymakam Tanrıseven, açıklamasında şöyle dedi:
"Bu davranışın kabul edilmesi söz konusu olamaz. Biz Alanya’nın barış, hoşgörü ve kültür şehri olduğunu söylüyoruz. Böyle bir hoşgörüyle hareket ederken, Alanya Sofrası’nda yapılan davranış sofra adabına ve Alanya’ya yakışmadı. O yüzden bu etkinliği düzenleyenlerin de kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğine inanıyorum. Çocukların ve kadınların bulunduğu bir ortamda müstehcen fıkra anlatılması ve mevlitle ile alay edilmesine tepki olarak salonu terk ettim. Etkinliği düzenleyenlerin bu davranışın o anda gelişen bir davranış olup olmadığı konusunda Alanya kamuoyunu bilgilendirmeleri gerektiğine inanıyorum. ALKOD’un genç bir başkanı ve çalışma gayreti içinde olan yöneticileri var. Böyle güzel bir etkinliği kimsenin gölgelemeye hakkı yoktu."
’TALEP ÜZERİNE SAHNEYE ÇIKTI’
ALKOD Başkanı Ömer Göker ise konuya ilişkin açıklamasında şöyle dedi: "Bizleri tanıyan herkes, dinimize ne denli bağlı olduğumuzu iyi bilir. Görev süremiz boyunca Alanya Sofrası’nda alkollü içecek servisi dahi yapmadık. Sahneyi, Alanya’nın çok değerli bir ismi olan Haşim Yetkin hocamıza teslim ettik. Hocamız, konuklardan gelen talep üzerine Mahmut Kaplan’ı sahneye çıkardı ve Kaplan da bu fıkrayı anlattı. Bizim, Kaplan’ın böyle bir fıkra anlatacağını bilme şansımız yoktu. Ayrıca Kaymakam Tanrıseven soframızı hışımla terk etmedi. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız kendisini kapıya kadar uğurladık. Giderken bize böylesine güzel bir gece hazırladığımız için teşekkür etti ve seneye Alanya’ya özgü kıyafetlerle bu geceye katılmak istediğini söyledi."
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0