Mogadişhu Üniversitesi Radyosu Personeline Eğitim

Mogadişu Üniversitesi Sanat Fakültesi bünyesinde Somali halkının umudu olan gençlerin eğitiminde kullanılmak amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından teknik alt yapısı kurulan Radyo Umut’un personeline...

Mogadişhu Üniversitesi Radyosu Personeline Eğitim
banner98
Mogadişu Üniversitesi Sanat Fakültesi bünyesinde Somali halkının umudu olan gençlerin eğitiminde kullanılmak amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından teknik alt yapısı kurulan Radyo Umut’un personeline yönelik eğitim programı düzenlendi.
Mogadişu Üniversitesi Sanat Fakültesi bünyesinde Somali halkının umudu olan gençlerin eğitiminde kullanılmak amacıyla teknik alt yapısı TİKA tarafından kurulan “Radyo Umut” FM radyo istasyonu, bu yılın Ekim ayında faaliyete geçti. Radyo Umut’un eğitim amacıyla sürekli kullanılması amacıyla Mogadişu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından belirlenen 10 kişiye Türkiye’de eğitim veridi. Katılımcılara akademik olarak iletişimin önemi, radyoda yayıncılığın temel ilkeleri konularında 40 saat teorik, 80 saat uygulamalı olmak üzere toplam 120 saat eğitim verildi. Eğitim kapsamında haber sunma, haber hazırlama, sunma yöntemlerinin uygulaması, eğlence, din, tarih, kadın ve yarışma programlarının yapım ve sunumu hakkında bilgiler verildi.
Eğitim ile Türkiye’de eğitim alan ve Mogadişu Üniversitesi bünyesinde çalışacak Türkçe’yi iyi konuşan gençlerin istihdamı sağlanacak.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0