Misinaya Dolanan Caretta Ölmek Üzere İken Kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, vücuduna misina dolanması sonucu ölmek üzere olan Caretta Caretta kaplumbağası son anda kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre, İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Hisarönü sahilinde balık avlayan Hasan Özen , yaklaşık...

Misinaya Dolanan Caretta Ölmek Üzere İken Kurtarıldı
banner98
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, vücuduna misina dolanması sonucu ölmek üzere olan Caretta Caretta kaplumbağası son anda kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Hisarönü sahilinde balık avlayan Hasan Özen , yaklaşık 4 metre derinlikte bir Caretta Caretta kaplumbağasının dipte hareketsiz kaldığını görüp suya daldı. Kaplumbağının vücuduna dolanan metrelerce uzunluğunda misina yüzünden yüzeye çıkamadığını ve bu yüzden boğulmak üzere olduğunu tespit eden özen, hayvanı nefes alması için su yüzüne çıkardı. Caretta Caretta’yı kıyıya çıkaran Özen, nefes almasını sağladıktan sonra hayvanı vücudundaki misinalardan kurtarıp tekrar denize bıraktı. Ölmek üzereyken kurtarılıp yaşama geri dönen Caretta caretta kaplumbağası ise tekrar doğal yaşamına dönmek üzere mavi sularda gözden kayboldu.
Balıkçı Hasan Özen , koruma altında olan değerli bir deniz canlısını kurtardığı için kendini çok mutlu hissettiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 05:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0