Mersin’de Yıkım Gerginliği

Mersin’de, Adnan Menderes Bulvarı sahilinde faaliyet gösteren bir kafenin bahçesinde gerçekleştirilen yıkım işleminde, belediye ekipleriyle iş yeri sahipleri arasından gerginlik yaşandı.Adnan Menderes Bulvarı üzerinde kısa süre önce faaliyete...

Mersin’de Yıkım Gerginliği
banner98
Mersin’de, Adnan Menderes Bulvarı sahilinde faaliyet gösteren bir kafenin bahçesinde gerçekleştirilen yıkım işleminde, belediye ekipleriyle iş yeri sahipleri arasından gerginlik yaşandı.
Adnan Menderes Bulvarı üzerinde kısa süre önce faaliyete geçen bir iş yerinin bahçesinde gerçekleştirilen yıkım işleminde gerginlik yaşandı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, iş yerinin bahçesinin belediyeye ait olduğu gerekçesiyle buradaki süs havuzunun yıkılması kararlaştırdı. İş yerine gelen zabıta ve yıkım ekiplerinin yaptığı tebligat sonrasında, bahçedeki masa ve sandalyeler taşındı, ışıklandırma direkleri söküldü. Yıkım için gelen iş makineleri, içerisinde su bulunan havuzun üzerine toprak döktü. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalar sırasında iş makinalarının çim, ahşap zemin ve parke taşlarına zarar verdiğini ileri süren iş yeri sahipleri ile yıkım ekibi arasında tartışma çıktı. Yaşanan kısa arbede sırasında, yıkım ekibinin şefi, yakında bulunan çevik kuvvet polislerini aracına sığındı. Olaylar nedeniyle bir süre ertelenen yıkım çalışması daha sonra havuzun yıkılmasıyla tamamlandı.
Yaşananların ardından bir açıklama yapan iş yeri sahiplerinden Erdal Belim, “Bizi cuma günü akşam saatlerinde aradılar ve ‘gelip orayı yıkacağız’ dediler. Telefon görüşmesinin öncesinde herhangi bir uyarı ve tebligat yapılmadı. Bu alanın belediyeye ait olduğunu söylüyorlar ve yıkım işini kasıtlı olarak hafta sonuna bırakıyorlar. Çünkü bizim mahkemeye başvurarak yıkım çalışmasını durduracağımızdan korkuyorlar. Halbuki , yıkım için geldikleri gün imza altına alınan tebligatta, 8 Temmuz tarihine kadar süre vermişlerdi. Burada bir hukuksuzluk söz konusudur. Kanuni yollardan hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0