banner101

Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, saldırıda yaralananları ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bombalı terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti. Akdağ, "Tamamen masum insanlara karşı yapılan bu saldırı bir insanlık suçu" dedi.Başbakan yardımcısı...

Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, saldırıda yaralananları ziyaret etti
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bombalı terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti. Akdağ, "Tamamen masum insanlara karşı yapılan bu saldırı bir insanlık suçu" dedi.
Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Genel sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ile birlikte bombalı terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti. Medikalpark Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaretinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, terör saldırısının insanlık suçu olduğunu kaydetti. Akdağ, "Bir düğün yerinde çocuklar, kadınlar... Tamamen masum insanlara karşı yapılan bu saldırı, bir insanlık suçu. Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun maksatları aynı. Huzurumuzu bozmak, birlik ve beraberliğimizi zedelemek istiyorlar. Biz ise birliğimizi bozdurmayacağımızı, birlik ve beraberliğimizi zedeletmeyeceğimizi tekrarlıyoruz" dedi.
Hastanedeki yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi veren Akdağ, "Çok sayıda yaralımız var. Sayı her an değişiyor. Hafif olanlar evlerine gönderiliyor. Valilikte bir kriz merkezi var. Tüm ihtiyaçları gözettiği gibi, yaralıların da ihtiyaçlarını dikkatle gözetliyor. Olayın hemen ardından bir uçak ambulans da göndermiştik. Gaziantep’in mevcut potansiyeli, tüm yaralılarımızı karşılamaya ve ihtiyaçlarını gidermeye yetti. Tüm hastanelere, sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Böyle durumlarda, birlik ve beraberliği sağlık çalışanları ve tüm sağlık kuruluşları mükemmel bir şekilde veriyorlar" ifadelerini kullandı.
"90’nın üstünde yaralı var"
Akdağ, yaralı sayısının 90’dan fazla olduğunu açıkladı. Yeni raporları alınca yaralı sayısı hakkında net bir bilgi verebileceklerini anlatan Akdağ, "90’ın üstünde yaralı var. Raporları alınca yeni bilgileri kamuoyuna sunacağız. Adli tabibiplik ilgileniyor. Biz yaralılara odaklanıyoruz. Valilik açıklayacak" ifadelerine yer verdi.
"Son bir yılda bir çok terör örgütünün üst üste saldırıları ile karşılaştık"
Akdağ, özel, devlet ve üniversite hastaneleri ile sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, son bir yılda ülkenin farklı illerinde üstüste gerçekleşen terör saldırılarına dikkat çekti. Bakan Akdağ, "Son sene, bir çok terör örgütünün üst üste saldırılarıyla karşılaştık. Gerçekten sağlık kuruluşları, özel sağlık kuruluşları, devletin ve üniversite sağlık kuruluşları, inanılmaz bir sahiplenmeyle yaklaşıyorlar. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Bu kolay değil. tüm yaralılar, bir anda bakılıyor. Gece boyunca sabaha kadar onlarca ameliyat yapıldı" şeklinde konuştu
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise "Kriz merkezi kuruldu. Valilik yönetiyor. En sağlıklı açıklamaları valilik yapsın, en doğrusu o olur. Önemli olan bizim için yaralılarımız bir an önce sağlıklarına kavuşması, tedavi edilmesi, önceliğimiz yaralıların sarılması. Allah’tan şifa diliyorum. Gerçekten, yaralılarımıza çok iyi hizmet veriliyor" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0