Mardinli Aile Suriyeli Bebeği Evlat Edindi

Manisa’da düzenlenen 6. Koruyucu Aile Şenliği’ne katılan Mardinli bir ailenin, annesi doğumdan hemen sonra vefat eden Suriyeli bebeği evlat edindiği öğrenildi.Türkiye’nin 50 ilinden koruyucu aileler 6.’sı Manisa’da düzenlenen Koruyucu...

Mardinli Aile Suriyeli Bebeği Evlat Edindi
banner98
Manisa’da düzenlenen 6. Koruyucu Aile Şenliği’ne katılan Mardinli bir ailenin, annesi doğumdan hemen sonra vefat eden Suriyeli bebeği evlat edindiği öğrenildi.
Türkiye’nin 50 ilinden koruyucu aileler 6.’sı Manisa’da düzenlenen Koruyucu Aile Şenliği’nde bir araya geldi. Manisa Anemon Otel’de düzenlenen şenlikte Mardinli Atayoğlu ailesi, annesi doğumdan hemen sonra vefat eden Suriyeli bir mülteci bebeği henüz 5 aylıkken evlat edinme kararı aldıklarını söyledi. Şu an 15 aylık olan Ali Bahtiyar bebek, Türk ailenin yanında geleceğe güvenle adım atacak. Bebeği ilk defa hemşire olarak görev yaptığı hastanede gördüğünü ve çok etkilendiğini söyleyen Deniz Atayoğlu, "O gün için kadın doğumda stantta görevliydim. Hatta o gün başka bir yerde görevliydim. Benim karşı komşumun arkadaşı söyledi. Aliş o sırada çok dalgın bakıyordu. Bakıcıyı Aliş’in annesi zannettim. Sorunca alerji olmuştu. Alerji olduğu için getirdiler hastaneye. Yuvanın çocuğu, annesi ve babasını öldüğünü Suriyeli olduğunu söylediler. Almaz mısınız diye bir teklifte bulunuldu. Ben de çok şaşırmıştım. Aynı gün eşime sordum. Eşim sıcak baktı. Kendi kızıma sordum o da sıcak bakınca işlemleri başlattık ve 8 aydır Aliş bizde. Sağlık problemi yoktu. Zaten annesi doğar doğmaz vefat etmiş. Sonra da yuvaya verilmiş. Yuvada besleniyordu. Sağlıklı bir bebekti" dedi.
"BİR İNSAN KURTARSINLAR"
Baba Cesur Atayoğlu ise, eşinin ilk bahsettiğinde fotoğrafını görmek istediğini ve Ali Bahtiyar’ın bakışlarından çok etkilendiğini belirterek, "Fotoğrafını görmek istedim. Fotoğrafını yolladılar. Donuk bakışını görünce ben de işlemlere başlayıp gereğini yapalım istedim. O şekilde maceramız başladı. Çok mutluyuz. Ailelere de imkanları varsa mutlaka alsınlar" dedi.
Ailelere çağrıda bulunan Atayoğlu, "Bir sıcak yuva kazandırmak her şeyden önce. Hayırlı bir evlat yetiştirmek. Hem ülkemiz için herkes sahiplensin bu çocuklara daha sağlıklı nesiller yetişsin. Hayırlı evlatlar olsun. Çok olumlu tepkiler aldık. Hediyeler getirdiler" diye konuştu.
Deniz Atayoğlu da ailelere seslenerek, "Bir iki insan kurtarsınlar. Yuvanın dışına çıkacak. Üniversite okuyamazsa ben onun gibi binlerce insanın bu duruma düştüğünü düşününce üzülüyorum. Bir insan kazandırıyorsunuz topluma. Bizden bir parça. Kızımla kardeş gibi boğuşuyorlar. Kızımdan oyun bekliyor. Babadan kucak bekliyor. Anneye anne gibi ablaya abla gibi babaya baba gibi davranıyor. Bakıcıya verdiğimde, akşam onu aldığım zaman hemen yapışıyor bana. Aradaki farkı biliyor. Sabaha kadar onunla birlikteyiz" diye konuştu.
Atayoğlu, kendi kızlarıyla birlikte, evlat edindikleri ve Ali Bahtiyar ismini verdikleri Suriyeli bebekle birlikte mutlu bir geleceğin hayalini kuruyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0