Liyakat Kadına Şiddeti Silip Süpürecek

Kurulduğu günden itibaren girişimciliği desteklemeyi ilke edinen Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), yeni dönemde kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yol haritasını belirleyecek. LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi...

Liyakat Kadına Şiddeti Silip Süpürecek
banner98
Kurulduğu günden itibaren girişimciliği desteklemeyi ilke edinen Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), yeni dönemde kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yol haritasını belirleyecek. LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi “Türk kadını şiddetin esiri olmayacak. Şiddetin mağduru da olmayacak. Türk kadını şiddete karşı vereceği mücadeleyle Dünya’ya örnek olacak” dedi.
Geçtimiz hazirandaki olağan genel kurulda Kurucu Başkan Berkay Eskinazi ile yola devam kararı alan LİYAKAT, 2014-2015 dönem çalışmalarına Sakıpağa Tesisleri’ndeki Süt Evi’nde düzenlediği toplantıyla başladı. Toplantıda yeni üyelerin kabülü yapılarak rozetleri takılırken Eskinazi, LİYAKAT’ın üye profiliyle toplumun tüm kesimin temsil edilir hale geldiğini söyledi. İzmir’deki gençler ile kadın girişimcilerin potansiyelini ortaya çıkartılıp desteklenmesi için referans bir kurum haline geldiklerini söyleyen Eskinazi, “LİYAKAT’ın içinde olduğu projeler artık bir kalitenin göstergesi. Girişimcilik ve LİYAKAT birlikte anılıyor” dedi.
LİYAKAT’ın kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle "4 kadın" projesini kısa süre önce hayata geçirdiklerini söyleyen Eskinazi, “İzmir ve İtalya’da eşinden şiddet görmüş 100’er kadın ile görüşülecek. Kadınlara hangi nedenlerle şiddete maruz kaldıkları ve şiddetten sonra nasıl bir yol izledikleri sorulacak. Kadınların şiddet sonrasında yaşadığı sorunların tespit edilecek. İki yıl sürecek çalışmanın sonunda önerilerin de yer alacağı rapor hazırlanacak. Türkiye’nin şiddete karşı yol haritası niteliğindeki rapor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere İtalya ve Türkiye’deki konuyla ilgili tüm resmi kurumlara sunulacak. Tek isteğimiz kadının, şiddet mahkumluğundan kurtarmaktı. Şimdi bu dönem bunun yol haritasını ortaya koyacağız” diye konuştu.
Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İtalyan sivil toplum kuruluşları ARCUS ve Work in Progless işbirliğinde, 225 bin Euro bütçeli projeye destek olarak 26 Kasım’da Kaya Termal Convention’da Candan Erçetin’in sahne alacağı bir konser de düzenlenecek. Eskinazi, yeni dönem çalışmalarının merkezinde şiddete karşı girişimciliği inadına desteklemenin yattığını belirterek “Genç fikirlerin iş dünyasına atım atmasını sağlayan Girişim Kampüsü’müz de bu yıl devam edecek” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0