Kutsal Topraklardaki Kayıp Hacılar

Suudi Arabistan’ın Mina şehrinde şeytan taşlamaya giderken meydana gelen izdiham sonrası kaybolan 3 hacı ile ilgili açıklama yapan Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan resmi bir açıklama yapılmadığını...

Kutsal Topraklardaki Kayıp Hacılar
banner98
Suudi Arabistan’ın Mina şehrinde şeytan taşlamaya giderken meydana gelen izdiham sonrası kaybolan 3 hacı ile ilgili açıklama yapan Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan resmi bir açıklama yapılmadığını dile getirerek, oluşan bilgi kirliliğine itibar edilmemesini istedi.
Kurban Bayramı’nın birinci günü Suudi Arabistan’ın Mina şehrinde şeytan taşlamaya giderken yaşanan izdihamda 753 kişi hayatını kaybederken, 887 kişi yaralanmış, 11 Türk hacı ise kaybolmuştu. Kastamonu’dan acente temsilcisi Enver Karakülah’ın da aralarında bulunduğu 3 kayıp hacı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, kamuoyunda bilgi kirliliği oluştuğunu vurgulayarak, resmi açıklama olmadan yapılacak açıklamaların dikkate alınmaması gerektiğini söyledi. Hem Suudi yetkililerden hem de Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan herhangi bir resmi açıklama yapılmadığını belirten Müftü Aydın, “Kayıp 3 hacımız ile ilgili çalışmalar yürütülmeye devam ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Şu anda elimize ulaşmış resmi bir bilgi yok. Hacılarımız hala kayıp gözüküyor. Kayıp gözüküyor olması öldü anlamı taşımamaktadır. Şu anda Suudi Arabistan hastanelerinde yüzlerce hacı tedavi görüyor. Durum hacılarımızın kimliklerini kaybetmiş ve Arapça bilmemelerinden de kaynaklanabilir. Temennimiz hacılarımızın sağ olmasıdır. İnşallah güzel haberler alacağız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0