Konukoğlundan Hükümete Asgari Ücret Desteği

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu hükümetin, asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkarması kararının doğru bir karar olduğunu söyledi.Gaziantep Sanko Üniversitesi öğrencilerinin beyaz önlük giyme törenine katılan Sanko...

Konukoğlundan Hükümete Asgari Ücret Desteği
banner98
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu hükümetin, asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkarması kararının doğru bir karar olduğunu söyledi.
Gaziantep Sanko Üniversitesi öğrencilerinin beyaz önlük giyme törenine katılan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, çıkışta gazetecilere, ekonomi ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.
“EKONOMİ RAYINA OTURUYOR”
Türkiye ekonomisinin rayına oturduğunu söyleyen Konukoğlu, “Ben ekonomi için hiç tereddüt etmedim. Seçimden öncede etmedim, sonrada etmedim. İnşallah iyiye doğru gidiyor. Hükümet kurulduktan sonra biraz daha iyi olur. Dolar baya bir düştü. Türkiye’nin ekonomisi tekrar rayına oturuyor” dedi.
Hükümetin asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkarmasının kararını desteklediklerini ve doğru bulduğunu belirten Konukoğlu, "Türkiye’deki asgari ücretin, hükümet tarafından minimum bin 300 TL demesi doğruydu. Çünkü geçim şartları epey zorlaşıyor. Hükümette böyle bir karar verdi. Bin 300 lira oldu. İş verenler olarak bazı iş verenlerimiz zaman zaman sıkıntıya girebilir. Ama bir de gerçek var ki, bazı şeylerin yapılması lazım” şeklinde konuştu.
Yerli otomobil ve Gaziantep’in ihracatına da değinen Konukoğlu, "Gaziantep’in ihracatı çok fazla düşmedi. Bundan sonra ihracatın çok daha artacağı kanaatindeyim. Gaziantep her zaman Türkiye’nin önünde gidiyor. Yerli otomobil gelsin diyoruz ama bunu kuracak baba yiğit lazım kim kurarsa biz her zaman yanında oluruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0