banner101

Kitap Gibi Mektup

Bingöl Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisi, cezaevinde bulunan yeğenine olan duygularını dile getirmek amacıyla 57 sayfalık mektup yazdı.Bingöl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Bayram Yurt, İstanbul Silivri...

Kitap Gibi Mektup
Bingöl Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisi, cezaevinde bulunan yeğenine olan duygularını dile getirmek amacıyla 57 sayfalık mektup yazdı.
Bingöl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Bayram Yurt, İstanbul Silivri Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan 27 yaşındaki yeğeni Ahmet Yurt’a 57 sayfa mektup yazdı. Bir aylık zaman diliminde yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde fırsat buldukça duygu ve düşüncelerini el yazısıyla kağıda döken Yurt, mektubunu PTT Kargo Bingöl Şubesi üzerinden yeğeni Ahmet Yurt’a gönderdi.
Yurt, yeğeninin 2010 yılında bir düğünde sıkılan maganda kurşunundan dolayı tutuklandığını belirterek, “Yeğenimle sürekli mektuplaşıyorduk, o bana yazıyordu, ben ona yazıyordum. Genellikle ayda bir, iki ayda bir sürekli mektuplaşıyorduk. Görev yeri değişikliğim oldu, ara vermek zorunda kaldık. Bu süreçte ben yeni bir yerde göreve başladım, adresim belli olmadı. Ablamla birlikte umreye gitmiştik, ablam orada vefat etti, Mekke’de defin ettik. Bu olaylar ve yoğunluklardan dolayı mektuplaşamadık. Bu süreçte yaşadıklarımı birleştirerek, yazmaya başladım ve 57 sayfalık mektup oluştu. Tabi bu kadar mektubu yazmak kolay olmuyor, özellikle yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde uçakta, otobüslerde yazdım” dedi.
“İNSANIN HİSSİYATINI KAĞIDA DÖKMESİ ÇOK FARKLI BİR DUYGU”
Yazmanın çok ayrı bir duygu olduğunu ifade eden Yurt, “İnsanın hissiyatını kağıda dökmesi çok farklı bir şey. Bu mektupları böyle görünce yazarların ve şairlerin durumlarını çok daha iyi anlayabiliyorum. Tabi günümüz teknolojisi gelişti. SMS’ler, sosyal medya üzerinden mesajlaşmalar başladı ama yazmak gerçekten çok farklı bir şey. Yazmak öğrenmek üzerinde de çok etkili. Yazılan her şey kalıcı oluyor. İnşallah toplumda bu bilinç oluşur, hep SMS ve sosyal medya değil de, ‘Söz uçar yazı baki kalır’ misali irdelenmesi ve önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0