“Kıbrıs Zaferi” Paneli Salonu Dolduramadı

Antalya’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41’inci yıl dönümü ve Antalya’nın kurtuluşu konulu panelde davetliler, salonun beşte birini zor doldurdu.Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı İl Temsilciliği tarafından Antalya’nın 5 Temmuz düşman...

“Kıbrıs Zaferi” Paneli Salonu Dolduramadı
banner98
Antalya’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41’inci yıl dönümü ve Antalya’nın kurtuluşu konulu panelde davetliler, salonun beşte birini zor doldurdu.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı İl Temsilciliği tarafından Antalya’nın 5 Temmuz düşman işgalinden kurtuluşu ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Antalya’nın kurtuluşu, Kıbrıs zaferi ve Kıbrıs davamız” konulu panel Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, KKTC Milletvekili Doğal Kaynaklar Eski Bakanı Zorlu Töre, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Hasan Moğol, Araştırmacı-Yazar Doğan Bekin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Panele katılması için davet edilen ve katılımı beklenen KKTC Eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise sağlık sorunlarını gerekçe göstererek panele katılamadı.
“FEDERE DEVLETLERLE KAYBEDİLECEK ZAMAN YOKTUR”
Panelde konuşan Dr. Fatih Erbakan, çözümün hız kazandığı bir dönemde olduklarına dikkat çekti. Görüşmelere temkinli yaklaştıklarının altını çizen Erbakan, “Kıbrıs’ta iki toplum arasında çözüme yönelik hız kazanılan bir dönemdeyiz. Ancak bu görüşmelere biz son derece temkinli yaklaşıyoruz. 41 yıl önceki duruma gelmek için çalışmalar yapıyorlar. 1974 Barış Harekatı sırasında Erbakan Hocamızın ‘Bizce artık Kıbrıs sorunu bitmiştir’ sözü gerçeği ortaya koymaktadır. Bundan sonra federe devletlerle kaybedilecek zaman söz konusu değildir” dedi.
“AB GİBİ İÇİ BOŞ BİR HAYAL İÇİN KIBRIS’I FEDA ETMEK BOŞ BİR DURUMDUR”
Gelinen noktada geçmişte yapılan hataların tekrar edilmesi halinde adanın tekrardan bir sorun adası haline geleceğini ifade eden Erbakan, barış ve huzurun hakim olduğu mevcut durumun korunması gerektiğini savundu. AB için Kıbrıs’ın feda edilmesinin boş bir hayal için feda edilmiş olacağını da dile getiren Erbakan, Kıbrıs’ın emanet olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelinen noktada geçmişte yapılan hatalar tekrar edilirse Kıbrıs yeniden bir sorun adası haline gelecektir. Barış ve huzurun hakim olduğu adada mevcut durumun korunmasını savunuyoruz. Rumlar yıllardır Kıbrıs Türkünü adada yıldırma politikası sürdürmüşlerdir. Avrupa Birliği (AB) gibi içi boş bir hayal için Kıbrıs’ı feda etmek içi boş bir durumdur. Kazanımlarımızı geri vermek iyi bir politika değildir. Kıbrıs’ta ver kurtul mantığıyla kurtulmak mantıklı değildir. Kıbrıs bize Hazreti Osman’dan yadigar bırakılan bir topraktır. Kıbrıs olmadan Türkiye, Türkiye olmadan Kıbrıs düşünülemez. Kıbrıs Türkiye’nin bir uzvudur. Böyle bir emanetten vazgeçmek ve sahipsiz bırakmak hele ki AB gibi hayaller uğrunda feda etmek imkansızdır. Annan Planı ve onun gibi batının dayattığı planlar kabul edilemez. Adadaki müzakereleri kim yürütürse yürütsün şehitlerin kanı ile sulanan adadan vazgeçmeyeceğiz, bu gözetilmelidir.”
KKTC Milletvekili Doğal Kaynaklar Eski Bakanı Zorlu Töre ise, panelde Kıbrıs’ın tarihçesini anlattı. Kıbrıs Barış Harekatı’nı anlatan Töre, federasyon devlet anlayışının Türkiye’nin adadan uzaklaştırılması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaşamına son verilmesi anlamına geldiğini söyledi. Rumlar döneminde açlık ve sefalet yaşadıklarını anımsatan Töre, “Birçok insan Rumlar döneminde Rumlar tarafından kaybedildi. Onlar yok oldu bir daha gelmedi geri. İnsanlar çocuklarının adına Ümit ismini verdi, belki kaybolan akrabaları geri gelir diye” dedi.
İL TEMSİLCİSİ KATILIMIN AZLIĞINI ELEŞTİRDİ
Yaklaşık 500 kişilik salonda panele ilginin az olması nedeniyle ancak beşte biri doldurulabildi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı İl Temsilcisi Osman Nuri Açıkgöz, katılımın az olmasına tepki göstererek, “Kıbrıs Zaferi’nde binlerce insan bir hedefe hiçbir şeyden çekinmeden gitmişti. Ancak görüyorum ki böyle önemli bir konu olan Kıbrıs zaferi ve Kıbrıs davasına Antalyalılar pek ilgi göstermediler” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0