Kemer’deki Su Sporları Krizinde Mutlu Sona Yaklaşılıyor

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan 80 su sporu parkurunun Antalya Valiliğinin yazısı üzerine Kemer Kaymakamlığı emriyle mühürlenmesi üzerine dün çıkan gerginlik, Antalyaspor Kulübü İktisadi İşletmesi’nin 2014 sezonu için hakkından...

Kemer’deki Su Sporları Krizinde Mutlu Sona Yaklaşılıyor
banner98
Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan 80 su sporu parkurunun Antalya Valiliğinin yazısı üzerine Kemer Kaymakamlığı emriyle mühürlenmesi üzerine dün çıkan gerginlik, Antalyaspor Kulübü İktisadi İşletmesi’nin 2014 sezonu için hakkından feragat etmesi üzerine sona erdi.
Kemer Kaymakamı Bayramali Köse imzasıyla Kemer Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Kemer Bot Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığına gönderilen yazı ile Antalyaspor ile sözleşmesi bulunmayan su sporu parkurlarının faaliyetlerinin durdurulması, stantlarının mühürlenmesi işlemine dün başlayan tepki bugün de devam etti. Kemer’deki su sporları parkur işletmecileri, Valilik ve Antalyaspor nezdindeki görüşmeleri sürdürürken, aldıkları olumlu sinyaller üzerine iki parkurun mühürlenmesine tepki göstermedi. Orange County Oteli önünde bulunan parkurda toplanan belediye zabıta görevlileri ve polis gelecek bir haberi beklerken, Kemer sahilindeki parkurlara ait çok sayıda deniz aracı açıkta bekleyerek korna çaldı.
DERNEK BAŞKANINA MUTLU SON TELEFONU
Öğle saatlerine kadar umutla bekleyen su sporu parkur işletmeci ve çalışanları, Kemer Su Sporları Derneği (KESUD) Başkanı Ali Şentürk’e gelen telefonla sevince boğuldu. Telefonda konuştuğu kişinin, Antalyaspor Asbaşkanı Fikret Karakaş olduğunu ve bu yıl için haklarından vazgeçtiklerini söylediğini ileten Ali Şentürk, açıktaki teknelerin istasyonlarına dönmesini istedi. Gelişmeleri izleyen turistler de su sporları parkurlarının tamamen kapatılacağını sanarak tepki gösterdi.
SON ANDA POLİS GERGİNLİĞİ
KESUD Başkanı Şentürk’ün verdiği müjdeli haberle rahatlayan su sporları tekneleri istasyonlarına dönerken, dernek yöneticileri ve görevliler konuyla ilgili yazının ilgili mercilere ulaşmasını beklemeye başladı. Belediye zabıta ekipleri ve polis gelecek yeni talimatı beklerken, son gelişmelerden haberi olmadığı öğrenilen bir komiser yardımcısı, "Kaymakamlık emrini uygulamamız gerekiyor. Yazı gelecekse 5-10 dakika bekleyip uygulamaya geçilir" şeklinde konuşunca bazı su sporu parkur işletmecileri isyan etti.
"Biz burada ölüm kalım savaşı veriyoruz, sen ekmeğimizle oynuyorsun" diye komiser yardımcısına tepki gösteren işletmeciler, güçlükle sakinleştirildi. Aralarında Kemer Belediye Meclis Üyesi Sedat Akan’ın da bulunduğu işletmeciler, komiser yardımcısının uzaklaşması ile sakinleşti.
ANTALYASPOR: "2014 YILI İÇİN FERAGAT ETTİK"
Öğleden sonra, Antalyaspor İktisadi İşletmesinin, Genel Koordinatör S. Hakan Gürcüoğlu imzasıyla Antalya Valiliğine gönderdiği yazıda, "Bahse konu 80 adet su sporları parkur alanının kiralanması hakkımızdan 2014 yılı için feragat ettiğimizi bildirir, gereğini arz ederiz" denildi.
Bilgi için bir örneği KESUD’a da fakslanan yazı üzerine Valiliğin yeni kararı bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0