banner101

Keman Alamayınca Müzik Aletini Tenekeden Yaptı

Demirci ilçesinde yaşayan Sefer Şen, tenekeden yaptığı keman ile ilgi odağı oldu. Bu kez ilginç buluş Karadeniz’den değil Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşandı. Demirci ilçesinin Rahmanlar mahallesinde ikamet eden Sefer Şen yıllardır...

Keman Alamayınca Müzik Aletini Tenekeden Yaptı
Demirci ilçesinde yaşayan Sefer Şen, tenekeden yaptığı keman ile ilgi odağı oldu. Bu kez ilginç buluş Karadeniz’den değil Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşandı. Demirci ilçesinin Rahmanlar mahallesinde ikamet eden Sefer Şen yıllardır almak isteyip bir türlü alamadığı kemanı oturup kendi yaptı. Tenekeden yaptığı kemanla içindeki keman tutkusunu gideren Şen, sesin gerçek kemanlarla aynı düzeyde olduğunu belirtti.
Usta kemancı Sefer Şen, bu sanatı on beş, on altı yaşından beri sevdiğini belirterek "Benim hobim keman çalmak, keman yapmak. Gerçeklerini bile yapıyorum. Bundan güzel zevk alıyorum. İstanbul, Ankara, Türkiye’nin her tarafını dolaştım. Herkes bana sahip çıktı. Polis olsun jandarma olsun gazetecisi olsun çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepsinden. Bende zevkle hoşgörüyle hiç birisini kırmadan her tarafta çalıp söylüyorum. Benim mesleğim bu” diye konuştu.
Aklına tenekeden keman yapma hissinin çocukluğunda gördüğü bir rüyadan kaynaklandığını anlatan Sefer Şen, “Çocukluğumda bir rüya gördüm ve beni bir merak sardı. Hem çalıyorum hem söylüyorum mutluyum bu hayatımdan.”
Gerçek kemanı olmadığını anlatan Sefer Şen, sözlerini şöyle tamamladı: “Gerçek kemanım olsun isterdim ama gerçek kemanım olmadığı için bende bu teneke kemanı yaptım."
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0