Kaymakamdan Cenaze Evinde Yemek Kültürünü Kaldırma Önerisi

Antalya’nın Korkuteli İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, cenaze evinde verilen yemek kültürünü İlçe Müftülüğü ve muhtarlıklarla görüşerek kaldırmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, cenaze...

Kaymakamdan Cenaze Evinde Yemek Kültürünü Kaldırma Önerisi
banner98
Antalya’nın Korkuteli İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, cenaze evinde verilen yemek kültürünü İlçe Müftülüğü ve muhtarlıklarla görüşerek kaldırmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.
Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, cenaze evlerinde cenaze çıkmadan başlayan yemek ikramlarının sonlandırılması için başta İlçe Müftülüğü olmak üzere muhtarlıklarla görüşeceklerini belirtti. Kaymakam Tanrıkulu, "Ülkemizin birçok yerinde bu cenaze evine yemek getirme geleneği devam ederken, ilçemizde bu adet ve görenek tam tersi olmuş. Cenaze evden çıkmadan kazanlar kaynamaya başlamış. Cenaze defini sonrası tüm halk toplu olarak yemek yemekte. Biz bu geleneği kaldırarak doğrusu olanı yapacağız. Bu konuda başta İlçe Müftülüğü olmak üzere imamlarla toplantı yapılacak, ardından muhtarlar vasıtasıyla bu konuyu aydınlatacağız" dedi.
Kaymakam Tanrıkulu, cenaze çıkan evde cenaze helvası ikram etmek gibi İslami bir tavsiye söz konusu olmadığını da belirterek şunları kaydetti:
"İşaret edildiği gibi bir tarafta gözyaşı içinde inleyen acılı aile fertleri, diğer tarafta ziyaretçilere sunulan cenaze helvası ve yemek ziyafeti? Bu, gerçek manada acıya ortak olan dost ve komşuların beğeneceği görüntü olamaz. Ancak ziyaretçilere en kolay tarafından birer çay ikramı akla gelebilir. Bunda zorluk da söz konusu olmaz acılı aile için. Ziyaretçiler cenaze evinde merhumun güzel vasıflarını sayarak sesli ağlamaya teşvik etmekten kaçınmalılar. Dinimizde cenaze evine taziye için giden akraba, komşu veya dostların orada yemek yemeleri değil, beraberlerinde yemek götürmeleri tavsiye edilmiştir. Cenaze sahiplerinin kendilerine taziye için gelen misafirlerine yemek hazırlaması mekruh kabul edilmiştir."
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0