banner101

Karşıyaka’da Deniz Baykal Kültür Merkezi Açılıyor

Karşıyaka’nın ‘kültür ve sanat kenti’ kimliğini güçlendirecek dev bir fiziki yatırıma imza atan Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy’de inşa edilen modern kültür merkezini hizmete açıyor. 1 Temmuz’da, Sivas olayları ve Metin Altıok’u...

Karşıyaka’da Deniz Baykal Kültür Merkezi Açılıyor
Karşıyaka’nın ‘kültür ve sanat kenti’ kimliğini güçlendirecek dev bir fiziki yatırıma imza atan Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy’de inşa edilen modern kültür merkezini hizmete açıyor. 1 Temmuz’da, Sivas olayları ve Metin Altıok’u anma etkinliği ile açılacak olan Deniz Baykal Kültür Merkezi; etkinlikler, kurslar, konser ve tiyatro gösterileri için özel tasarlanan modern salonlarıyla, hem Karşıyaka hem de İzmir’in sayılı tesislerinden biri olacak.
ALTI MİLYONLUK YATIRIM
Karşıyaka’da kültür sanata hizmet veren tesislerin sayısını artırmak ve etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Deniz Baykal Kültür Merkezinin yapımını tamamladı. Örnekköy Mahallesi Başpehlivan Karaali Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olan tesisin açılışı, 1 Temmuz Çarşamba günü saat 19.30’da, geniş katılımlı bir törenle yapılacak.
SİVAS İÇİN ANLAMLI ETKİNLİK
Merkez, açılışın hemen ardından Sivas Katliamı anısına düzenlenen Metin Altıok Şarkıları etkinliğine ev sahipliği yapacak. Etkinlikte; Mazlum Çimen, Ogün Sanlısoy, Grup Gündoğarken, Tuğrul Keskin, Enver Aysever, Eren Aysan, Murat Evgin, Çiğdem Erken, Güneş Duru, Senem Demircioğlu, İklim Tamkan, Güvenç Dağüstün, Onur Behramoğlu ve 3 Bas, Karşıyakalılar ile buluşacak. Sanatçılar, Sivas Katliamında yitirdiğimiz aydınlardan Şair Metin Altıok’un eserlerinden bestelenen şarkıları seslendirecek.
KÜLTÜRÜN BAŞKENTİ KARŞIYAKA
Karşıyaka’yı kültür ve sanatın başkenti yapmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Etkinlikleri artırmak ve çeşitlendirmek için bu tesis önemli bir işleve sahip olacak. Sivas katliamının yıldönümünde, Metin Altıok şarkıları ile yapacağımız açılış merkezimize anlam katacak” dedi.
TESİSTE NELER VAR?
Deniz Baykal Kültür Merkezinin birinci bölümünde; kültürel ve sanatsal faaliyetler ile çeşitli eğitim kurslarının düzenlenebileceği 11 salon oluşturuldu. İkinci bölümde 700 kişilik seyirci kapasitesiyle İzmir’in en büyük salonları arasında yer alacak modern bir konser ve tiyatro salonu inşa edildi. Tesis, son teknolojiye sahip ışık ve akustik ses sistemleriyle de donatıldı. İzmir’in ve Karşıyaka’nın modern salon ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak Deniz Baykal Kültür Merkezi, ev sahipliği yapacağı etkinliklerle sanatseverlerin gözdesi olacak. İsim verme töreni daha önce yapılan tesis, Örnekköy mahallesine de canlılık getirecek ve bölgenin gelişiminde önemli bir rol üstlenecek.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0