banner102

Jandarmadan Nefes Kesen Kurtarma

Van’ın Muradiye ilçesine otuz kilometre mesafede bulunan Güllüçimen mahallesinde baraj suyunun yükselmesiyle mahsur kalan hamile kadın, jandarmanın nefes kesen operasyonuyla hastaneye yetiştirildi.Güllüçimen mahallesinde ulaşımı sağlayan...

Jandarmadan Nefes Kesen Kurtarma
Van’ın Muradiye ilçesine otuz kilometre mesafede bulunan Güllüçimen mahallesinde baraj suyunun yükselmesiyle mahsur kalan hamile kadın, jandarmanın nefes kesen operasyonuyla hastaneye yetiştirildi.
Güllüçimen mahallesinde ulaşımı sağlayan köprü, baraj suları altında kaldı. Bu esnada doğum sancıları artan iki çocuk annesi 8 aylık hamile Canan Sarı’nın yakınları sağlık ekiplerine haber verdi. Mahalleye gelen ekipler, köprünün sular altında kalması nedeniyle hastaya ulaşamadı. Talep edilmesi üzerine Erciş İlçe Jandarma Komutanlığından şişme botla gelen ekip duruma müdahale etti. Doğum hastası kadın, şişme botla ambulansa ulaştırıldı. İlk müdahalesi yapılan Canan Sarı, daha sonra Muradiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Jandarma ekipleri, mahallede mahsur kalan bazı vatandaşları da şişme botla kurtardı. Mahsur kalan Mustafa Sarı, uzun süredir bu durumu yaşadıklarını belirterek, “Bu ikinci hastamız oldu. Hastalarımızı hep böyle operasyonlarla mı taşıyacaklar? Çevre yolunu bir an önce yapsınlar ve hepimiz rahat nefes alalım. Çevre yolunun yapımı için istimlâk edilen ancak arazi sahiplerine yerin parası ödenmediği için vatandaşlar da haklı olarak yolun yapımına izin vermiyor. Versinler vatandaşların parasını bu yolu bir an önce yaparak bizi bu çileden kurtarsınlar” dedi.
Fesih Sarı ise, bir aydan beri çevre yolu yapımı nedeniyle mahsur kaldıklarını söyleyerek, “Havalar güzel olduğu zaman yolu yapanlar çalışmıyor, yağmur ve çamurda vatandaşların arazilerine girip mahvediyorlar. Bize de kimse yardım etmiyor. Siyasi partiler oy vermemiz için bizi sırtlarında taşımayı bile göze alıyor ama bir aydır hiç kimseyi burada görmedik. Sadece oy zamanı geldiğinde bizi hatırlıyorlar. Oy istemeye geldiklerinde ne yapıyorlarsa, aynı şeyi şimdi de yaparak bizim bu mağduriyetimizi gidersinler” diye konuştu.
Jandarma tarafından şişme botla çocuklarıyla birlikte getirilen Senem Sarı isimli bayan da, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben bir aydır bu tarafa gelmeye çalışıyordum ancak gelemiyordum. Allah devletten ve buraya gelen ekiplerden razı olsun. Hastayı kurtarmak için gelmiştiler, fırsattan istifade bizi de kurtardılar. Allah devletimizden, jandarmamız ve buraya gelen tüm ekipten razı olsun. Yoksa daha uzun süre karşı tarafta mahsur kalacaktık. Eşim bu tarafta ben çocuklarımla karşı tarafta kalmıştık, şimdi birbirimize kavuştuk.”
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0