banner102

Jandarma Devreye Girdi, İşçilerin Grevi Sona Erdi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 5 gündür bölgede iş bırakma eylemi yapan maden ocağı işçileri, jandarma teşkilatı devreye gimesiyle greve son verdi.Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş’ye bağlı Beyşehir’in Bayavşar Mahallesi’nde faaliyet...

Jandarma Devreye Girdi, İşçilerin Grevi Sona Erdi
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 5 gündür bölgede iş bırakma eylemi yapan maden ocağı işçileri, jandarma teşkilatı devreye gimesiyle greve son verdi.
Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş’ye bağlı Beyşehir’in Bayavşar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Bayavşar Kömür İşletmeleri’nde 5 gün önce işçilerin başlattığı iş bırakma eylemi, jandarmanın devreye girmesi ile tatlıya bağlanarak mutlu sonla noktalandı. Kömür işlemelerinde 100’ün üzerindeki işçinin, bazı arkadaşlarının işverence başka illerdeki şantiyelerde görevlendirildiğini gerekçe göstererek sendika öncülüğünde başlattığı iş bırakma eyleminin sona ermesinin ardından tesisler önünde kurulan eylem çadırı kaldırılırken, işçiler de yeniden iş başı yapmak üzere evlerine dönüş yaptı.
Türkiye Maden İş Sendikası Konya Şubesi Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, iş bırakma eyleminin sona ermesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, sendikal örgütlemenin hemen ardından yapılan görevlendirmelere karşı tesislerde çalışan işçilerle birlikte Salı gününden itibaren iş bırakma eylemi başlattıklarını belirterek, “Bugün işverenle, 5. günde görüşme sağlandı. Görüşme sağlamamıza da Beyşehir Jandarma Teşkilatı’ndan gelen komutanlarımız aracı oldu. Biz de ilk kez işverenle yüz yüze görüşme imkanı sağladık. İşçi arkadaşlarımızın seçtiği temsilciler ve şahsım, işveren vekilleriyle görüştük. Aynı zamanda yukarıda da işveren vekillerimizin genel merkezinde de genel başkanımız nezdinde bir görüşmesi oldu ve bunda hayırlı, yani iyi sonuçlar aldık” dedi.
Görüşmelerin olumlu sonuç vermesinin ardından sendikal bağlamda hiçbir işçiye baskı yapılmayacağın ve sendikal örgütlülüğün devam edeceği konusunda karşılıklı anlaşmaya varıldığını anlatan Çetin, “Eylemin 5. gününde eylemimizi tatlı bir şekilde bitirmenin memnuniyeti içerisindeyiz, mutluyuz. Bir zayiatımız olmadı, sendika olarak arkadaşlarımızın bize verdiği destek ya da bizi dinlemeleri ve asıl konu olan arkadaşlarımızın kendi kendilerine destek vermeleri, güzel bir birliktelik yakalamaları, bizi çok memnun etti. Biz hem işverenimize bizi anladığı için hem de arkadaşlarımıza bu güzel direnişi gösterdiği için şahsım ve sendikam adına teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günler olacak. Biz bugün eylemimize son verdik bu gece vardiyasında ilk olarak işe başlayacağız. Şu an için bir sıkıntımız kalmadı, eylem çadırımızı da kaldırdık. Kimsenin burnu kanamadan bu direnişi, bu eylemimizi mutlu sonla bitirmiş olduk” dedi.
Çetin, 110 kişiyle başlattıkları iş bırakma eyleminde, Jandarma teşkilatına da teşekkür ederken, “Biz jandarmaya deriz ki, bir olay olduğunda gelir, işte araya set çeker, hayır, bugün jandarmamız Türkiye’de bir ilki başardı, en azından bilinen bir ilki başardı. İşverenle direk aramızda işçiler ve bizler arasında bir köprü oldu. Gitti işverenimizle görüştü ki, biz 5 gündür zaten işverenle hiçbir görüşme yapamıyorduk. Ne işçi arkadaşlar, ne sendika olarak görüşemiyorduk. Bugün sağolsun komutanlarımız aracılık yaptı, güzel de oldu. Bizzat görüşmelerde komutanlarımız da yer aldı. Yani nadir olan bir olaydan dolayı komutanlarımıza ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Çok sağolsunlar, bize aracılık ettiler, ağabeylik yaptılar” diye konuştu.
Açıklamanın ardından işçiler Jandarma teşkilatına alkışlarla teşekkür etti, sonrasında servis ve özel araçlarına binerek bölgeden ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0