banner101

İzmir’de Kanolarla 1919 Yazdılar

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bir araya gelen sporcular kanolarla deniz üzerinde 1919 yazdılar.Bayraklı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda özel bir...

İzmir’de Kanolarla 1919 Yazdılar
İzmir’in Bayraklı ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bir araya gelen sporcular kanolarla deniz üzerinde 1919 yazdılar.
Bayraklı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda özel bir etkinlik hazırladı. Bayraklı ilçesindeki sahilde buluşan 16 profesyonel sporcu, kanolarını yan yana getirerek Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarihi olan 1919’u oluşturdu. Havanın kararmasının ardından kanolardaki ışıklarını yakan sporcular, muhteşem bir görsel şölen gerçekleştirdi.
ATALARINI COŞKUYLA KARŞILADILAR
Etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı da canlandırıldı. Üzerinde “Bandırma” yazan gemi Bayraklı’da iskeleye yanaştı. Gemiden makyajla Atatürk’e benzetilen Semih Özbilge inerek kalabalığı selamladı. Temsili olarak Atatürk’e benzetilen Özbilge, daha sonra zeybek oynadı.
“Atatürk’ü unutturmak isteyenler Bayraklı’yı izlesinler” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bayramları kabına sığmayan, okul bahçelerinden çıkaran ve yüreklere taşıyan üç bayram üst üste muhteşem etkinliklerin altına imza attık. Emeğe geçenleri kutluyorum. Bir kez daha şunu söylüyorum Cumhuriyet, Atatürk düşmanları, gericiler, yobazlar ve bölücüler bizi unuttunuz galiba. Biz buradayız! Hasan Tahsin’in düşmana ilk kurşunu sıktığı noktadayız. Biz bin ölür bin doğarız. Bizi bitireceklerini sanıyorlarsa aldanıyorlar. Bizim ruhumuz ve kalbimiz; bayrağımızla vatanımızla atmaktadır. Bunu şehitlerimizden aldığımız cesaretle yapıyoruz. Bayrağımızı indirtmeyeceğiz cumhuriyeti yıktırmayacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0