İTALYA’DA ERGUVAN ESİNTİSİ

Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu İtalya’nın Pontelandolfo kasabasında düzenlenen ‘Pontelandolfo Folk 2018 Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti. Anadolu’nun, Balkanların, Kafkasların ve birçok coğrafyanın kültür unsurunu bünyesinde barındıran Yıldırım, Türkiye’nin folklorunu Avrupa’ya tanıtmakta öncülük etmeyi sürdürüyor. 32 kişilik ekip ile 10 gün süren seyahatte Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu üyeleri, İtalya’nın Pontelandolfo kasabasında 5 gün süren ‘Pontelandolfo Folk 2018 Festivali’nde sahip oldukları köklü medeniyet mirasını en iyi şekilde yansıttı.

İTALYA’DA ERGUVAN ESİNTİSİ
banner98

ERGUVAN’A YOĞUN İLGİ

Daha önce birçok ulusal ve uluslararası festivallere katılarak Bursa’yı temsil eden Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, İtalya’da da Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandırdı. Erguvan Halk Oyunları Topluluğu ve ev sahibi İtalya ekibinin yanı sıra Slovakya, İspanya ve Bosna’dan katılım gösteren gruplar, festivalde geleneksel kostümleri ve kendi kültürlerini yansıttıkları danslarıyla dostluk bağlarını pekiştirdi. Pontelandolfo’da kortej yürüyüşüyle başlayan festival San Giorgio del Sannio ve Vitulano kasabasında düzenlenen etkinliklerle devam etti. Festival’de büyük alkış toplayan Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, gerçekleştirdiği sokak ve sahne performanslarıyla festival coşkusunu zirveye taşıdı. Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, Bursa, Artvin, Trabzon ve Antep yörelerinden sergilediği performanslarla izleyenleri büyüledi. Festivalin kapanış gününde de kortejde en çok ilgi gösterilen ekip olan Erguvan, sahnede sergilediği son gösterisi ile de ayakta alkışlandı.

SELANİK’İ ZİYARET

Festivalin kapanışının ardından İtalya’nın Napoli şehrine giden ekip, tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan şehri gezdi. Dönüş yolculuğunda ise Yunanistan üzerinden Türkiye’ye dönen Erguvan Halk Oyunları Topluluğu üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Selanik şehrinde yaşadığı evi ziyaret ederek Yıldırım’a döndü.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN TEBRİK

 

Erguvan Halk Oyunları Topluluğu’nun katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde Yıldırım’ı ve Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ”Ev sahipliği yaptığımız Cumalıkızık Ahududu Festivali ile bizler de farklı toplumlar arasında dostluk köprüleri oluşturmak adına her yıl misafirlerimizi ağırlıyoruz. Festivalde şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ederek bizlerin gururu olan ve festivale damga vuran Erguvan Halk Oyunları Topluluğumuzun tüm üyeleri ile kıymetli eğitmenleri Ergün Saatçi’yi tebrik ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0