İstanbul’dan Şanlıurfa’ya Yardım Eli

İstanbul’daki gönüllü üniversite öğrencileri, Ülkem İçin Değer Projesi kapsamında batıdan doğuya kardeşlik köprüsü kurmak adına, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Yeniköy İlkokulu öğrencilerine yardım eli uzattı.İstanbul...

İstanbul’dan Şanlıurfa’ya Yardım Eli
banner98
İstanbul’daki gönüllü üniversite öğrencileri, Ülkem İçin Değer Projesi kapsamında batıdan doğuya kardeşlik köprüsü kurmak adına, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Yeniköy İlkokulu öğrencilerine yardım eli uzattı.
İstanbul Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Gençlik Merkezi üyesi üniversite öğrencileri, doğu bölgelerinde okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin eğitimine destek olmak amacıyla başlatılan ‘Ülkem İçin Değer’ projesine destek oluyor. 22 pilot ilde faaliyet gösteren proje kapsamında, Bozova ilçesine bağlı Yeniköy İlkokulu öğrencileri ile oyunlar oynayan gençler, yanlarında getirdikleri kitap, defter, kalem gibi kırtasiye malzemeleri ile çeşitli hediyeler dağıttı. Şanlıurfa’yı çok beğendiklerini belirten gönüllü gençler, yardım programının ardından Fırat Nehri kenarında piknik yapıp mağaraları gezdi.
Projeyle birlikte doğu ve batı arasındaki ön yargıları kırmayı hedeflediklerini belirten Ülkem İçin Değer Proje Koordinatörü Seyfettin Turan, “Proje kapsamında iki ili birbirine kardeş ilan ediyoruz. Bu kapsamda 2 ildeki köy okullarının kütüphanelerinin onarımı ve zenginleştirmesine katkıda bulunuyoruz. Ayrıca belirlemiş olduğumuz liselerde başarı ve motivasyonu artırma adına, yaygın eğitim temelli seminer veriyoruz. Projedeki amaç, farklı bölgelerdeki illerin kültürlerini birbirleriyle kaynaştırmak ve eğitim alanında empati olgusunu gerçekleştirmektir. Projemizi gönüllü lise ve üniversite öğrencileriyle gerçekleştirip, kuşakların bir araya gelmesini de hedefliyoruz” dedi.
Fatih Demir ise “İstanbul’dan köyümüze gelinip çocuklarımıza hediye verilmesini çok değerli ve anlamlı bulduk. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çocuklarımızı çok mutlu etti. Köyde yaşayan çocuklarımızın pek bir sosyal etkinliği yok. Çocuklarımıza bir kalem dahi verilmesi çok özel ve güzel bir duygu, bu tarz projelerin devamını diliyorum" dedi.
Öğrenciler de, İstanbul’dan gelerek kendileriyle vakit geçiren ve kırtasiye yardımında bulunan üniversite öğrencilerine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0