İskele kalıp sektöründe temsiliyeti artıracak

İskele kalıp sektörünün temsilcileri İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) tarafından düzenlenen “Güvenli Hayat Güvenli İskele Çalıştayı”nda bir araya geldi. Toplantıya katılım gösteren İstanbul Demir ve Demir Dışı Metallar İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkan Adayı Çetin Tecdelioğlu, “İskele kalıp sektörünün temsilcileri ile bir araya geldik. İskeleler yapı sektörünün her an her yerinde var. Bundan sonrasında da olacak ve daha da gelişerek devam edecek. İskele kalıp sektörü en önemli tamamlayıcı sektörlerimizden biri. Yeni dönemde bu sektörümüzde de temsiliyet gücünü artıracağız.

İskele kalıp sektöründe temsiliyeti artıracak
banner98

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metallar İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkan Adayı Çetin Tecdelioğlu, İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) tarafından düzenlenen “Güvenli Hayat Güvenli İskele Çalıştayı”na katılım gösterdi. Tecdelioğlu, iskele kalıp sektörünün ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını yeni dönemde de sektörün daha da gelişmesi için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

İSKELE KALIPTA 351 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Sektördeki son durumu değerlendiren Tecdelioğlu, “İskeleler yapı sektörünün her an her yerinde var. Bundan sonrasında da olacak ve daha da gelişerek devam edecek. İskele kalıp sektörü en önemli tamamlayıcı sektörlerimizden biri. Dünya ticaretinde iskelenin ticari hacmi 105 milyar dolar. Türkiye’de sektör 2021 yılında 351 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Sektör yapı malzemeleri sektörü ihracatından yüzde 3 pay alıyor. En çok ihracat yapılan ülke 46 milyon dolar ile Irak. İkinci ülke ise 28 milyon dolar ile ABD sonrasında da 23 milyon dolar ile Almanya geliyor. Daha kat ve kat gidilecek dünyadaki pazar payımızı artıracak yolumuz var. Daha fazla ihracat, daha katma değerli ihracat yapmalıyız. Sektör olarak daha çok noktaya ulaşılması gerekiyor. İskele kalıp sektörü ülke ekonomimiz için büyük önem taşıyor.” dedi.

Tecdelioğlu ayrıca bu etkinlikte kendilerini ağırlayan İKSD’ye, İKSD Başkanı Kubilay Tüfekçi’ye ve İKSD Başkan Yardımcısı Burak Özelci’ye ve Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini sundu.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0