İşçilerin Coşkusu Kutlama Alanını Salladı

DİSK’in kuruluşunun 48. yıl dönümü Kocaeli’de coşkuyla kutlandı.

İşçilerin Coşkusu Kutlama Alanını Salladı
banner98
DİSK’in kuruluşunun 48. yıl dönümü Kocaeli’de coşkuyla kutlandı. İşçilerin coşkusu kutlama alanını sallayınca kısa süreli deprem paniği yaşandı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) 48. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Kocaeli’de düzenlendi. Kocaeli’nin İzmit dün başlayan kutlamalar bugün de katlanarak devam etti. İzmit Sabri Yalım Parkı’nda başlayan ikinci gün etkinlikleri, DİSK’e bağlı sendikalara üye işçilerin Perşembe Pazarı alanına yürümesi ile devam etti. Kutlama etkinliklerine DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK’e bağlı tüm sendikaların genel başkanları, çeşitli STK ve siyasi parti temsilcileri, yurtdışından gelen sendika temsilcileri ve çok sayıda işçi katıldı. İzmit Perşembe Pazarı alanına ellerindeki pankartlar ile sloganlar atarak gelen işçiler, coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi.
Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikalarda taşeron işçiliği bitirerek bin 200 üyesinin kadroya alınmasını sağlaması sebebiyle Kocaeli’de gerçekleştirilen kutlama etkinliklerinde, işçiler attıkları sloganlar eşliğinde zıplayınca kutlama alanında küçük bir sarsıntı meydana geldi. Yaklaşık 7 bin işçinin aynı anda coşkulu bir şekilde zıplamasıyla meydana gelen sarsıntı, kutlama alanında kısa süreli bir deprem korkusu yaşatsa da olayın sebebi anlaşılınca korku yerini gülüşmelere bıraktı.
Kutlama etkinliklerinde konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “İşçiler akın akın DİSK’li oldu. O dönemde ben de önce bir tekstil işçisi, sonra da belediye işçisiydim. Peki ben, lastikçi Kani Beko ve benim gibi yüzbinlerce işçi neden DİSK’i seçti? Çünkü biz işçi sınıfının her türlü davasında en önde hep DiSK’i gördük. İşçinin nerede bir ekmek kavgası, nerede bir hak mücadelesi varsa orada DİSK vardı. DİSK’i seçmek demek mücadeleyi seçmek demekti. DİSK Türkiye işçi sınıfının çıkarları için, bedel ödeyenlerin ve bedel ödemeye hazır olanların örgütüdür. Biz DİSK’li olduk çünkü sendikalarımızda işçilerin söz ve karar hakkı vardı. Toplu sözleşme süreçlerinde, grevlerde, direnişlerde işçiler olarak hep birlikte karar alıyorduk. DİSK’i seçtik çünkü sadece DİSK bağımsız bir örgüttü. Sarı sendikaların yanında sermaye vardı, devlet vardı, hükümet vardı. DİSK ise gücünü daima işçiden aldı” dedi.
Öte yandan DİSK’in kutlama etkinliklerinde bir sorun oluşmaması için kutlama alanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Etkinliklerde toplam bin 40 polisin görev yaptığı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0