inşaat mühendisleri dağ köylerindeki okulları unutmadı

Bursa’nın dağ köylerinde destek bekleyen okullara bir katkıda İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)Bursa Şubesi ve Gençlik Komisyonu üyelerinden geldi. Köy okullarına destek olmak için başlatılan kampanya ile toplanan kitaplar kentin en uzak ilçesi olan Harmancık’ın Gülözü Mahallesi öğrencilerine ulaştırıldı.

inşaat mühendisleri dağ köylerindeki okulları unutmadı
banner98

İMO Bursa Şubesi ve Gençlik Komisyonu ihtiyacı olan köy okullarına yardım etmek için kitap kampanyası başlattı. Toplanan kitapları Bursa’nın şehir merkezine en uzak ilçesi olan Harmancık’ta destek bekleyen bir okul kütüphanesine ulaştırmaya karar verdi. Ardından Harmancık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçen Şube Yönetim Kurulu, Gülözü Mahallesi ilköğretim okulu öğrencilerinin desteğe ihtiyacı olduğunu öğrendi.

Harmancık Kaymakamı Yasin Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Tufan, İlçe Jandarma Komutanı Şaban Alabaş ile birlikte Gülözü Mahallesi’ne gitti. Gülözü İlköğretim Okulu öğretmeni Gülsüm Aslan ve öğrencileri ile buluşan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve Gençlik Komisyonu üyeleri toplanan kitapları teslim ederek onlarla sohbet etti.

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, genç meslektaşlarının başlattığı bu kampanyanın gelecek nesiller için önemli olduğunu belirterek, “Şube olarak bu kampanyayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin 4’ncü büyük şehri olan Bursamız da desteğimizi bekleyen okullarımız olduğunu, öğrencilerini en iyi şekilde eğitime hazırlamaya çalışan, ülkesine faydalı bireyler haline getirmeye çalışan öğretmenlerimizin olduğunu unutmamalıyız. Kampanyamıza katkı sağlayan tüm üyelerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz. Gelecek nesillerin yetişmesi ve ülkemizin gelişmesi için tüm öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim alması gerektiğinin bilincinde olmamız gerekli” dedi.

Gençlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Tuğba Arı Alpağut, kampanya ile amaçlarının ihtiyacı olan köy okullarına ulaşmak olduğunu ve bunu sürdüreceklerini söyleyerek, genç inşaat mühendisleri olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0