İHH’dan Suriyeliler İçin Isparta’da Yardım Çağrısı

İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Isparta İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Sezgin, Isparta’daki 4 bin Suriyeli’nin acil olarak yakacak ve battaniye ihtiyacının olduğunu söyledi.Isparta İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Sezgin,...

İHH’dan Suriyeliler İçin Isparta’da Yardım Çağrısı
banner98
İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Isparta İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Sezgin, Isparta’daki 4 bin Suriyeli’nin acil olarak yakacak ve battaniye ihtiyacının olduğunu söyledi.
Isparta İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Sezgin, gazetecilerle bir araya geldi. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Dernek Başkanı İdris Sezgin, Isparta’da 6 bini bulan mültecilerin 4 binini Suriyeli mültecilerin oluşturduğunu, onlar için en acil ihtiyacın yakacak ve battaniye olduğunu söyledi. Sezgin, Ispartalıları yardıma çağırdı. Suriye’den gelen ailelerden en az birinin istihdam edilmesi için çaba verdiklerini kaydeden Sezgin, "Sanayide, inşaatlarda, fabrikalarda çalışan Suriyeli kardeşlerimiz var. Mümkün mertebe Suriyeli ailelerin sokakta kalmasını önlemek için her gelene bir ev tutarak, ihtiyaçlarını tedarik etmeye çalışıyoruz. Şu an itibariyle her evden en az biri kişi çalıştığı için komşularına da yük olmuyorlar. Onlar bizden meslekleri doğrultusunda. Gelenler mağdur edilmemeye çalışılıyor. Şu anda onlar için acil ihtiyaç yakacak ve battaniye. En az 10 adet buzdolabı ve çamaşır makinesi ihtiyacımız da var" dedi.
UN VE KIŞ KAMPANYASI
Türkiye ve İHH’nın faaliyet gösterdiği 140 ülkede kış mevsimi yaşandığı için yoksul insanların çocuklarını ihtiyaçlarını karışlamak adına kış kampanyası başlatıldığını belirten Sezgin, "6 eksiği tamamla başlığıyla bir kampanya başlatıldı. Çocukların kışlık ihtiyacı olan gıda ve eşyadan oluşan 6 parça karşılanmasını içeren bir kampanya. Biz de Isparta olarak bu kampanyayı başlatıyoruz. İHH Genel Merkezi’nin verdiği SMS numarasına kısa mesaj atarak yardım yapabilirsiniz. Miktarın azı çoğu önemli değil. İstediğiniz kadar yardım yapabilirsiniz. İkinci kampanyamız Suriye’deki mağdur insanlar. O bölgede ciddi ekmek sıkıntısı var. Un ihtiyacı had safhada. Suriye’de Türkiye sınırına yakın bölgeler olmak üzere iç bölgelere kadar ekmek ihtiyacını karşılamak için un gerekiyor. Biz de bu çerçevede kampanya başlattık. Çuvalı 55 TL’den bir TIR unu o bölgeye göndermek istiyoruz. Şu ana kadar TIR’ın yarısı doldu. Hemen doldurup ulaştırmak istiyoruz."
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0