banner102

Hüseyin Bolten:''Yaşam Hakkı Temel Haktır''

Bursa’nın önde gelen meslek örgütlerinden, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Bolten, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlıklı hayvanın sağlıklı toplum olduğuna vurgu yaparak, dünyanın geleceğinin, insan dışındaki canlıların korunmasına bağlı olduğunu söyledi.

Hüseyin Bolten:''Yaşam Hakkı Temel Haktır''

Her türlü canlının yaşam hakkı olduğunu ifade eden Hüseyin Bolten,Dünyada 1800’lü yıllarda oluşmaya başlayan hayvanların yaşam hakları bilinci, 1931 yılında Lahey’de Dünya Hayvan Hakları Koruma Federasyonu’nun kurulması ve farkındalık oluşturduğunu işaret ederek şöyle konuştu: ‘1931 yılından itibaren Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün 4 Ekim olarak belirlenmesi ile toplumsallaşmıştır. Tüm canlıların en temel ihtiyacı olan yaşam hakkı konusunda, hayvanların kendi haklarına sahip çıkamıyor olması, duyarlı insanların onlar için bir araya gelmesini sağlamıştır. Veteriner hekimlerinde, hayvanların sahip olması gereken sağlıklı yaşam hakkı ve refah konusunda bilgi, yetki ve sorumluluklarının gereğiyle hareket ediyor’ dedi.

‘Sağlıklı hayvanın sağlıklı toplum demek olduğunu her ortamda dile getirdiklerini söyleyen Hüseyin Bolten, ‘’4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, yalnızca evcil hayvanlar ya da çevremizde gördüğümüz ve temas kurabildiğimiz hayvanlara değil, doğal yaşamın içindeki tüm hayvanlara dikkat çekmektedir. Zira insanlar yaşam için doğaya ve doğanın içindeki her şeye ihtiyaç duymakta, bu ihtiyaçlar da giderek artmaktadır. Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak, ilkelerimizin, sorumluluk ve yetkilerimizin bilincinde olarak hayvan haklarının gelişmişliğin önemli göstergelerinden biri olduğunu, dünyanın geleceğinin insan dışındaki canlıların da önemsenmesi ve korunmasına bağlı olduğunu, insanlarla hayvanlar arasındaki sağlıklı ilişkinin sağlıklı dünya anlamına geldiğini tekrar hatırlatmak isteriz’’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 03:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0