Hava Şartları Balık Tezgahlarını Etkiliyor

Giresun’da hava şartlarından dolayı denizlerde balığın az olduğu belirtilirken, esnaflar yerli hamsinin bu sene erken çıkmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.22 yıllık balıkçı Ahmet Uçarkuş, bayramdan sonra balık fiyatlarının...

Hava Şartları Balık Tezgahlarını Etkiliyor
banner98
Giresun’da hava şartlarından dolayı denizlerde balığın az olduğu belirtilirken, esnaflar yerli hamsinin bu sene erken çıkmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
22 yıllık balıkçı Ahmet Uçarkuş, bayramdan sonra balık fiyatlarının aynı olduğunu, yalnızca hamsi fiyatlarında biraz yükselme olduğunu belirtti. Uçarkuş, "Bayramdan sonra da balık fiyatları aynı. Fiyatlarda biraz yerli hamside yükselme oldu. Önceden Marmara hamsileri vardı, 5 ila 7 lira arasında satıyorduk burada. Ama şimdi Giresun yerli hamsi çıktı, fiyatı ise kilosu 10 lira. Bayramdan sonra bir yükselme sadece yerli hamside oldu. Mezgitler 10 lira, istavritler 10 lira. Fiyatlarda büyük bir yükselme yok. Kurban Bayramı vatandaşın balık alışını etkilemedi. Sevenler balığını yine yiyor. Et ile kurban ile bir ilgisi yok" dedi.
"Palamut az hamsi çok" diyen Uçarkuş, “Şuanda en çok hamsi, istavrit, mezgit satılıyor. Geçen seneye göre hamsi biraz daha erken çıktı. Normalde hamsi Kasım ayında çıkıyordu ama yerli hamsi Eylül’ün 15’inde çıkmaya başladı. Bu sene diğer senelere göre palamut biraz daha az, geçen seneki gibi bol değil. Şuan tezgahlarda palamut hiç yok. Hava şartlarından dolayı denizde balık az, bu da tezgahlara yansıyor" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0