banner101

Hatay’da Kutlu Doğum Heyecanı

Hatay’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasının “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama...

Hatay’da Kutlu Doğum Heyecanı
Hatay’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasının “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlendiğini ifade etti.
Kur’an tilaveti ve Salavat-ı şerifler ile başlayan gecenin açış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, her yıl Kutlu Doğum Haftalarında bireysel ve sosyal hayat açısından önem arz eden temaları ülke gündemine taşımaya, özelde toplumu, genelde ise tüm insanlığı Hz. Peygamberin çağlar üstü örnekliğiyle, rahmet yüklü mesajlarıyla buluşturmak için gayret gösterdiklerini kaydetti.
Bu yılki Kutlu Doğum Haftasının temasının “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlendiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, dünya’nın her tarafında kutlanacak diyanet işleri başkanlığı olarak dünya’daki bütün insanlara peygamber efendimizin getirdiği o rahmet mesajlarını anlatma fırsatı verdiği için cenabı hakka şükrediyorum.”dedi.
Konuyu seçtikten sonra arkadaşlarının, "bu sene açılış programından sonra hangi ile gitmeyi düşünüyorsunuz?" diye sorduğunu belirten Görmez, onlara, dünyaya birlikte yaşama ahlakını ve hukukunun temellerini öğreten Hatay’a gideceğini söylediğini kaydetti.
Hatay’ın tarih boyunca farklı dinlerin, farklı inançların, farklı kültürlerin birlikte, barış içerisinde nasıl yaşanacağını dünyaya göstermiş ruhu ve başkenti olan, ilahi kitaplarda ismi geçen mübarek bir şehir olduğunu aktaran Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kardeşlerim biz zaman zaman büyük meselelerimizi konuşurken, asıl bizi biz yapan, büyük meselelerimizin çözümü olan küçük meselelerimizi unutuyoruz. Bazen bütün ülkelerin meseleleriyle uğraşırız ama kendi beden ülkemizi unuturuz. Kendi beden ülkemize ilahi nefhadan kendisine üfürülen ruhumuzu hapsettiğimizi unuturuz. Bazen bütün dünyayı barıştırmaya kalkışırız ama eşimizle sorunumuz vardır. Kardeşimizle çocuğumuzla sorunumuz vardır. Komşumuzla selamı sabahı kesmişizdir. Öyleyse birlikte yaşama ahlakı nereden başlar? Birlikte yaşama ahlakı önce insanın nefsinde başlar. Önce insan kendisiyle kalbiyle barışık olacak. Benden ülkesinin sahibi olan kalbi bir başkalarına işgal ettirmeyecek. Her birimiz bir ülkeyiz.
Görmez, programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, herkesin Kutlu Doğum Haftasını kutladı. Kuran-ı Kerim, kasideler ve ilahi okunmasıyla devam eden programa, Hatay Valisi Ercan Topaca, çevre il ve ilçe müftüleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Solana sığmayan yüzlerce vatandaş, programı spor salonu dışına kurulan ekrandan takip etti.
Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0