Hakkari'den Suriye Kobane'ye Hareket Ettiler

Hakkari’de yüzlerce kişi, Suriye Kobane’deki halka destek vermek amacıyla yola çıktı.Önceki gün Hakkari’de HDP, DBP, MEYA-DER, çeşitli STK'lar ve belediye meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamayla, Kobane'de devam eden direnişe destek...

Hakkari'den Suriye Kobane'ye Hareket Ettiler
banner98
Hakkari’de yüzlerce kişi, Suriye Kobane’deki halka destek vermek amacıyla yola çıktı.
Önceki gün Hakkari’de HDP, DBP, MEYA-DER, çeşitli STK'lar ve belediye meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamayla, Kobane'de devam eden direnişe destek olmak için sınıra gideceklerini açıklamıştı.
Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplanan ve aralarında Hakkari HDP Milletvekili Adil Zozani, Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, BDP Eş Başkanı Mehtap Daşdan Demiralp, BDP Merkez ilçe Başkanı Halit Soydan, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, Meya-Der Hakkari Şubesi Başkanı Ramazan Elmas ve yüzlerce kişi burada 'Rojava ve Kobane yalnız değildir' sloganları attılar.
Burada Kürtçe olarak halka seslenen HDP Milletvekili Adil Zozani, Rojava ve Kobane halkının her zaman yanında olduğunu belirterek, herkese çağrıda bulundu. Fitrelerin Kobane’ye bağışlamasını isteyen Zozani, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, herkesin topyekun olarak sandık başına gidip, oy kullanmasını istedi.
Zozani, "Türkiye'nin ve dünyanın birçok noktasında bulunan Kürtler sınıra akın ediyor. Bugün de Hakkari’de yüzlerce yurttaşımız Kobane’ye doğru yola çıkmıştır" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Halk İnisiyatifi adına bir genç de açıklama yaparak, Hakkari gençliği olarak Kobane halkının yanında olduklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Kobane’ye giden araç konvoyu alkışlar ve sloganlar eşliğinde uğurlandı.
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0